Het Levensbomenbos Kerkrade groeit opnieuw verder: de gemeente Kerkrade wil eind 2022 weer een nieuw, klein, Levensbomenbos planten. Dit zal gebeuren op het oude hoofdveld van Hockeyvereniging Carisborg. Er worden appelbomen en kersenbomen geplant.

Inwoners van Kerkrade kunnen met ingang van donderdag 21 juli op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur een boom adopteren. Er geldt: Op=Op! Een boom adopteren kost 30 euro.

Levensbomenbos Kerkrade

Het planten van een Levensbomenbos in Kerkrade was een idee van de gemeenteraad in 2017. Inmiddels staan er in het Levensbomenbos West, in het Levensbomenbos Holzkuil en de Levensbomenlaan Holzkuil in totaal al 578 Kerkraadse levensbomen. Hier komen eind dit jaar ongeveer 70 levensbomen bij in het Levensbomenbos Carisborg. 

Levensbomenbos Carisborg

In het Levensbomenbos Carisborg is rust heel belangrijk. Net als de andere Levensbomenbossen wordt het geen park met paadjes, bankjes en parkeerplaatsen. 
Het bos zal eruitzien als een Limburgse fruitweide. Er worden appelbomen en kersenbomen geplant. Op sommige momenten zullen tussen de bomen ook schapen grazen. Dit is goed voor de natuur.

Wethouder Alexander Geers (Openbare Ruimte): “De afgelopen keren waren alle levensbomen ontzettend snel geadopteerd. Dat geeft aan hoe belangrijk inwoners het vinden om een blijvende herinnering in een stukje Kerkrade te planten. Ik ben blij dat inwoners opnieuw de kans krijgen om een bijzonder aandenken te adopteren of cadeau te geven. Het planten van levensbomen is ook een mooie en bijzondere manier om het gebied groener te maken. Levensbomenbos Carisborg wordt een prachtige, nieuwe plek vol verhalen.”

Adoptie en plantdag

Inwoners van Kerkrade kunnen met ingang van donderdag 21 juli op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur een boom adopteren. Vul hiervoor het digitale formulier in. 

Omdat dit Levensbomenbos wat kleiner zal zijn, kun je maximaal twee bomen adopteren per formulier. Let op: Op=Op!

Mensen die een boom hebben geadopteerd, mogen deze weer zelf planten. Aan de boom mag een label met een persoonlijke boodschap gehangen worden. De plantdag van het Levensbomenbos Carisborg zal, afhankelijk van het weer, op een zaterdag in november zijn. 

Een getekende boom met daarin de tekst: Levensbomenbos Kerkrade