Een bijzonder moment verdient een bijzonder aandenken.

Een getekende boom met daarin de tekst: Levensbomenbos Kerkrade

In het Levensbomenbos Kerkrade kunt u als aandenken aan een bijzondere gebeurtenis een boom adopteren. Bijvoorbeeld als vader, moeder of opa en oma van een pasgeboren kind. Of als u pasgeleden getrouwd bent. Maar bijvoorbeeld ook als herinnering aan iemand die overleden is. 
Het Levensbomenbos biedt een herinnering die blijft voortleven. Een bijzonder aandenken dat groeit en ieder jaar opnieuw opbloeit. Het levensbomenbos, de mooiste plaats voor een levende herinnering!

De levensboom is een symbool voor het eeuwige leven: het uitlopen in de lente, de weelderige groei in de zomer, vruchten en verval in de herfst en de rust tijdens de winter. De cirkel is, jaar in jaar uit, rond. Zonder begin en zonder einde.

Het planten van een Levensbomenbos in Kerkrade was een idee van de gemeenteraad in 2017. Inmiddels staan er in Levensbomenbos West, in het Levensbomenbos Holzkuil en de Levensbomenlaan Holzkuil en Levensbomenbos Carisborg al meer dan 600 Kerkraadse levensbomen.

Boom adopteren of cadeau doen

Een gedenkboom kan een heel persoonlijk aandenken voor uzelf zijn, maar het is ook een heel origineel cadeau om aan iemand te geven. U krijgt na het adopteren van een boom een certificaat dat u als cadeau aan iemand kan geven. Deze persoon kan de boom vervolgens zelf planten tijdens de plantdag. Zo geeft u ook nog eens de bijzondere beleving van de plantdag cadeau!

Op dit moment kunt u geen bomen adopteren. 

Plantdag

Mensen die een boom hebben geadopteerd, mogen deze zelf planten. Aan de boom mag een label met een persoonlijke boodschap gehangen worden. 

Garantie op de boom

Voor elke geadopteerde boom geldt een vervangingstermijn van vijf jaar na de eerste aanplant. Dit betekent dat wanneer de boom binnen vijf jaar na de plantdag sterft of beschadigd raakt, deze vervangen wordt. 

Sponsoren

Bedrijven, verenigingen en organisaties kunnen geen boom adopteren, maar kunnen het Levensbomenbos wel sponsoren. Wilt u sponsoren? Stuur dan een e-mail naar gemeentehuis@kerkrade.nl onder vermelding van 'Sponsoring Levensbomenbos Kerkrade'.