Een bijzonder moment verdient een bijzonder aandenken.

Een getekende boom met daarin de tekst: Levensbomenbos Kerkrade

Alle beschikbare bomen in het Levensbomenbos Carisborg zijn inmiddels geadopteerd.
U kunt dus helaas geen bomen meer adopteren. 

Levensbomenbos Carisborg

Het Levensbomenbos Kerkrade groeit opnieuw verder: de gemeente Kerkrade wil eind 2022 weer een nieuw, klein, Levensbomenbos planten. Dit zal gebeuren op het oude hoofdveld van Hockeyvereniging Carisborg.

In het Levensbomenbos Carisborg is rust heel belangrijk. Net als de andere Levensbomenbossen wordt het geen park met paadjes, bankjes en parkeerplaatsen. 
Het bos zal eruitzien als een Limburgse fruitweide. Op sommige momenten zullen tussen de bomen ook schapen grazen. Dit is goed voor de natuur.

In totaal zullen er ongeveer 70 bomen geplant worden in Levensbomenbos Carisborg. 

In het bos komen twee soorten fruitbomen:

  • Appelboom
    De appelboom staat symbool voor liefde, aantrekkingskracht, vruchtbaarheid, trouw en onsterfelijkheid.
     
  • Kersenboom
    De kers is een boom die verzorging nodig heeft wil je een goede oogst krijgen. De kers staat daarmee symbool voor opvoeding. 

Locatie Levensbomenbos Carisborg 

Een plattegrond van het gebied rondom het voormalig hoofdveld van hockeyvereniging Carisborg. Op het hoofdveld zijn kleine boompjes ingetekend, er staat een Levensbomenboslogo naast met op het label de tekst 'Kerkrade Carisborg'

Boom adopteren of cadeau doen

Een gedenkboom kan een heel persoonlijk aandenken voor uzelf zijn, maar het is ook een heel origineel cadeau om aan iemand te geven. U krijgt na het invullen van het formulier een certificaat dat u als cadeau aan iemand kan geven. Deze persoon kan de boom vervolgens zelf planten tijdens de plantdag. Zo geeft u ook nog eens de bijzondere beleving van de plantdag cadeau!

Alle beschikbare bomen in het Levensbomenbos Carisborg zijn inmiddels geadopteerd.
U kunt dus helaas geen bomen meer adopteren. 

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u op werkdagen tussen 10:00 en 15:00 uur bellen naar het cluster Ondersteuning van wijkbeheer van de gemeente Kerkrade. Het telefoonnummer is 14 045.

Plantdag

Mensen die een boom hebben geadopteerd, mogen deze weer zelf planten. Aan de boom mag een label met een persoonlijke boodschap gehangen worden. De plantdag van het Levensbomenbos Carisborg zal, afhankelijk van het weer, op een zaterdag in november plaatsvinden. 

Zodra de datum definitief is, ontvangen de adoptanten hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Als bewijs van de adoptie krijgen de deelnemers ook een boomcertificaat. 

Garantie op de boom

Voor elke geadopteerde boom geldt een vervangingstermijn van vijf jaar na de eerste aanplant. Dit betekent dat wanneer de boom binnen vijf jaar na de plantdag sterft of beschadigd raakt, deze vervangen wordt. 

Sponsoren

Bedrijven, verenigingen en organisaties kunnen geen boom adopteren, maar kunnen het Levensbomenbos wel sponsoren. Wilt u sponsoren? Stuur dan een e-mail naar gemeentehuis@kerkrade.nl onder vermelding van 'Sponsoring Levensbomenbos Kerkrade'. 

Levensbomenbos Kerkrade

In het Levensbomenbos Kerkrade kunt u als aandenken aan een bijzondere gebeurtenis een boom adopteren. Bijvoorbeeld als vader, moeder of opa en oma van een pasgeboren kind. Of als u pasgeleden getrouwd bent. Maar bijvoorbeeld ook als herinnering aan iemand die overleden is. 
Het Levensbomenbos biedt een herinnering die blijft voortleven. Een bijzonder aandenken dat groeit en ieder jaar opnieuw opbloeit. Het levensbomenbos, de mooiste plaats voor een levende herinnering!

De levensboom is een symbool voor het eeuwige leven: het uitlopen in de lente, de weelderige groei in de zomer, vruchten en verval in de herfst en de rust tijdens de winter. De cirkel is, jaar in jaar uit, rond. Zonder begin en zonder einde.

Het planten van een Levensbomenbos in Kerkrade was een idee van de gemeenteraad in 2017. Inmiddels staan er in Levensbomenbos West, in het Levensbomenbos Holzkuil en de Levensbomenlaan Holzkuil in totaal al 578 Kerkraadse levensbomen. Hier komen eind dit jaar ongeveer 70 levensbomen bij in het Levensbomenbos Carisborg.