Pagina opties

Groter

Rolduckerveld: Samen naar de toekomst

De komende jaren gaan we aan de slag met de buurt Rolduckerveld. En niet zomaar. In totaal zijn de partijen van plan om zo’n 110 miljoen euro te investeren in het gebied. De laatste jaren heeft Rolduckerveld het moeilijk.

Geluiden uit de buurt dat er iets moet gebeuren, hebben de corporaties Wonen Zuid en HEEMwonen, de gemeente Kerkrade, de Provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg ter harte genomen. Er spelen zaken als onveiligheid, armoede en eenzaamheid. De leefbaarheid is sterk terug gegaan in de buurt. De inwoners kunnen dus een flinke steun in de rug gebruiken. Ook zijn de woningen voor een deel verouderd en omdat Kerkrade steeds minder inwoners heeft, hebben we minder woningen nodig (maar wel kwalitatief goede woningen). Hierdoor staan huizen langer te koop en worden ze ook minder waard. Een grondig vernieuwd Rolduckerveld moet zorgen voor meer ruimte, groen en woonplezier.

Wat gaat er precies gebeuren?

Tussen de Ailbertuslaan en de Deken Deutzlaan (dit is het projectgebied) liggen zo’n 700 woningen waarvan een deel verouderd is. We onderzoeken nog wat we met de woningen gaan doen. Maar het is al duidelijk dat twee flats aan de Hertogenlaan over twee jaar zullen verdwijnen. De woningen in de flats aan de Zonstraat willen we overkopen van de eigenaren en gaan verhuren, waarbij we kijken naar ieders persoonlijke situatie. Over 15 jaar zullen ook deze flats worden afgebroken. Er komen in Rolduckerveld woningen voor terug, maar niet zoveel. Hierbij houden we vooraf rekening met voorzieningen, groen, zorg en hoe we de gezamenlijke ruimte inrichten. Dus hoe stemmen we alles zo op elkaar af dat er straks een mooie, vriendelijke en veilige buurt ontstaat.

Voor meer informatie volg Rolduckerveld ook op Facebook