Recreatiecomplex D’r Pool in Kerkrade-Centrum zal in 2023 worden afgebroken. Op de plaats van het gebouw komen appartementen en stadswoningen in een mooie woonomgeving. 

De gemeenteraad heeft in november 2022 het stedenbouwkundig plan voor het gebied goedgekeurd. Met dit plan als basis heeft de gemeente een ontwerpbestemmingsplan gemaakt. U kunt vanaf 16 februari het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied bekijken.

In het ontwerpbestemmingsplan staat wat er met de grond mag gebeuren

In het ontwerpbestemmingsplan staat wat er met het stuk grond mag gebeuren. Dus of erop gebouwd mag worden, en wat erop gebouwd mag worden. Of dat er op stukken van het gebied juist groen moet komen. Dit plan wordt nu in procedure gebracht. Wat betekent dat er nu verplichte stappen gevolgd worden omdat de gemeenteraad het plan nog moet goedkeuren.

U kunt het plan bekijken en de gemeenteraad laten weten wat u ervan vindt

Eén van deze stappen is dat u het plan kunt bekijken en een zienswijze kunt indienen. Dit betekent dat u de gemeenteraad laat weten wat u van het plan vindt. U kunt het ontwerpbestemmingsplan vanaf 16 februari 2023 bekijken. U kunt uw zienswijze indienen tot 30 maart 2023. 

De raad bekijkt alle zienswijzen voordat ze beslist over het plan

Als alle zienswijzen bekeken zijn, beslist de raad of ze het plan goedkeurt. De raad heeft hier minimaal 12 weken de tijd voor. Na goedkeuring van het plan moet de raad dit binnen twee weken laten weten. We verwachten dat de raad in het 4e kwartaal van dit jaar een besluit zal nemen. 

U kunt het plan bekijken op onze website of op het Stadskantoor

U kunt het hele plan vanaf 16 februari bekijken op de projectpagina Herinrichting gebied D’r Pool

Het plan ligt vanaf 16 februari ook zes weken lang bij de Informatiebalie in het Stadskantoor (Markt 33, Kerkrade(externe link)).

Een waterverftekening van hoe het gebied D'r Pool eruit zou kunnen komen te zien. Een bruin appartementengebouw in het groen. Links op de achtergrond de Lambertuskerk