Vanaf maandag 22 maart werkt de gemeente Kerkrade aan de reconstructie van het eerste deel van de Kaalheidersteenweg, tussen de Akerstraat en de Dahliastraat.

De reconstructie is nodig om de Kaalheidersteenweg veilig en toekomstbestendig te houden.Dat is belangrijk, want alleen zo blijft Kerkrade goed bereikbaar voor iedereen die er woont, werkt of de bezienswaardigheden in en rond de stad bezoekt.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden worden in verschillende fases achter elkaar uitgevoerd. Tijdens de eerste fase wordt er vooral aan de hoofdrijbaan gewerkt, deze werkzaamheden zullen naar verwachting in juni 2021 klaar zijn.

Tijdens deze periode zijn de woningen via de parallelwegen bereikbaar. Voor het doorgaande verkeer wordt een wegomleiding aangegeven.
In de fase daarna wordt gewerkt aan de parallelwegen. Het totale project zal naar verwachting tot en met oktober 2021 duren.

Buslijnen en hulpdiensten

Busdienst en hulpdiensten zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.
Arriva zal voor de bussen een alternatieve route inplannen. De alternatieve route zal worden aangegeven bij de bushaltes die buiten dienst worden genomen.

Reconstructie ‘Steenwegen’

De komende jaren worden de ‘Steenwegen’ in gedeeltes aangepakt. De werkzaamheden aan de Heerlenersteenweg zijn inmiddels klaar. Binnenkort wordt ook gewerkt aan de Valkenhuizenlaan. Wij zullen u op de hoogte houden van de werkzaamheden en de geldende omleidingen.

Voor aanvullende informatie kunt u ook terecht op de projectpagina: Reconstructie Kaalheidersteenweg en Strijthagenweg gedeeltelijk

Download hier de PDF voor een grotere weergave van de tekening.
Aan bijgevoegde tekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Ontwerp Kaalheidersteenweg Akerstraat Dahliastraat