De buurt Rolduckerveld wordt de komende jaren klaar gemaakt voor de toekomst. Er worden woningen gesloopt, de kerk verdwijnt en de openbare ruimte wordt vernieuwd. Ook komen er nieuwe woningen die aan alle eisen van deze tijd voldoen. 

Wethouder Tim Weijers (Wonen/Ruimtelijke Ordening): “In de buurt spelen zaken als onveiligheid, armoede en eenzaamheid. Ook een deel van de woningen is verouderd. De leefbaarheid is sterk teruggegaan. Daarom kunnen de bewoners een flinke steun in de rug gebruiken. Samen met de bewoners willen we van Rolduckerveld weer een buurt maken waar mensen wíllen wonen, omdat het er veilig is, mensen naar elkaar omkijken en de woonomgeving prettig is.” 

Op woensdag 13 juli was er een informatiemarkt voor buurtbewoners en konden kinderen meedoen aan allerlei activiteiten. 

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Kinderen met veiligheidsbrillen staan bij een kraampje waar ze proefjes kunnen doen.
Een groep vrolijke kinderen op een sportveld

Sloop flats Hertogenlaan

Al sinds 2019 wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het project. De omgeving zal binnenkort ook kunnen zien dat we aan de slag zijn: de eerste flat aan de Hertogenlaan wordt gesloopt. De afgelopen weken is asbest uit het gebouw gehaald en is het vanbinnen gestript. Op 8 augustus wordt gestart met de grote sloop. Aansluitend wordt ook gewerkt aan de 2e flat aan de Hertogenlaan. Ook deze wordt gesloopt. Voor het einde van het jaar zijn deze werkzaamheden afgerond. 
 

Een dronefoto van de flat aan de Hertogenlaan in Rolduckerveld. Het is duidelijk te zien dat de voorbereidingen voor de sloop getroffen worden: er staan verschillende hoogwerkers en graafmachines.