De komende jaren gaan we aan de slag met de buurt Rolduckerveld. En niet zomaar. In totaal zijn de partijen van plan om zo’n 110 miljoen euro te investeren in het gebied.

Samen naar de toekomst

De laatste jaren heeft de wijk Rolduckerveld het moeilijk. Geluiden uit de buurt dat er iets moet gebeuren, hebben de woningcorporaties Wonen Zuid en HEEMwonen, de gemeente Kerkrade, de Provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg ter harte genomen. Er spelen zaken als onveiligheid, armoede en eenzaamheid. De leefbaarheid is sterk verminderd in de buurt. De inwoners kunnen dus een flinke steun in de rug gebruiken. Ook zijn de woningen voor een groot deel verouderd. Hierdoor staan huizen langer te koop en worden ze ook minder waard. Een grondig vernieuwd Rolduckerveld moet zorgen voor meer ruimte, groen en woonplezier.

Kijk voor meer informatie op de website van Rolduckerveld. Of volg de Facebookpagina van Rolduckerveld.

Logo Rolduckerveld met de tekst: "Rolduckerveld: Hier wil je zijn!"

Rolduckerveld in de toekomst

Hoe ziet Rolduckerveld uit in de toekomst? Hierover is in de werkgroep 'herinrichting' samen met de inwoners over nagedacht. Op basis van alle inbreng is het Schetsplan openbare ruimte Rolduckerveld opgesteld. Dit schetsplan laat de wensen van de bewoners zien. Uiteraard proberen we die wensen zoveel mogelijk in te vullen.

In de toekomst ziet de buurt er dus heel anders uit. Het duurt nog even voordat het project helemaal is afgerond, maar we laten graag zien hoe Rolduckerveld er ongeveer uit gaat zien.

Metamorfose voor Rolduckerveld

 

Impressie Rolduckerveld in de toekomst

Nieuw bestemmingsplan Rolduckerveld

In maart 2021 heeft de gemeente Kerkrade een ontwerp bestemmingsplan gepubliceerd voor Rolduckerveld. Dit bestemmingsplan heeft onder andere als doel de nieuwbouw van woningen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld op de locatie waar voorheen de Blijde Boodschap kerk stond. Op het ontwerp bestemmingsplan zijn diverse reacties en bezwaren binnengekomen. De gemeente Kerkrade heeft daarop het bouwplan op enkele onderdelen aangepast. De gemeenteraad heeft het aangepaste plan in januari 2022 vastgesteld. Ook de provincie Limburg heeft ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan. 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Wilt u het volledige bestemmingsplan inzien? Ga dan naar de website Ruimtelijke Plannen

Oude en nieuwe situatie vergelijken

Om het bestemmingsplan te vergelijken met de huidige ('oude') situatie, kunt u de Plankaart huidig bestemmingsplan Rolduckerveld 2020 downloaden.

Ook zijn er luchtfoto's van het gebied uit 2002 en 2020 beschikbaar als download.

Nieuwbrieven Rolduckerveld

Sinds november 2019 publiceren wij regelmatig nieuwsbrieven met informatie over het project. Deze kunt u hieronder bekijken. 

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader