Logo Levensbomenbos - een groen boompje gemaakt van vingerafdrukken met daaraan een label met de tekst levensbomenbos

Op zaterdag 19 november 2022 zijn er tijdens de plantdag 80 Kerkraadse levensbomen bijgekomen in het Levensbomenbos Carisborg. De appel- en kersenbomen in het bos zijn geadopteerd door en voor inwoners van Kerkrade. 

Het voormalig hoofdveld van Hockeyvereniging Carisborg is een plek vol levende herinneringen geworden. Zo werden er bomen geplant ter ere van geboortes, huwelijken, maar ook ter nagedachtenis aan dierbare personen. 
Adoptanten van de bomen mochten weer zelf hun bomen planten. En wie dat wilde, mocht een label met een persoonlijke boodschap aan de boom hangen. Voor na het planten stond er warme koffie en soep klaar. 

Wethouder Alexander Geers (Openbare Ruimte): “De plantdag is ook deze keer weer druk bezocht. Dit laat zien dat het een heel belangrijk moment is voor de adoptanten. Dat komt omdat elke geadopteerde boom symbool staat voor een persoonlijk verhaal of herinnering. Voor vreugde, of juist voor verdriet. Hoe dan ook zijn alle bomen met veel liefde en aandacht geadopteerd en geplant. En dat is wat het Levensbomenbos een ontzettend waardevolle plek maakt.” 

Verschillende mensen zijn bezig om hun boom te planten in het Levensbomenbos
Een kind schept het plantgat van een boom vol met aarde, ernaast staan twee volwassenen en een kind te kijken. Eén van de volwassenen houdt een tweede boom vast.
Een volwassene is bezig met het planten van een boom. De nog niet geplante levensbomen liggen klaar op een rijtje.
Wethouder Alexander Geers trek een Kerkraadse vlag (rood wit) van het bord waarop de namen staan van iedereen voor wie een boom is geadopteerd. Op de achtergrond staan adoptanten toe te kijken.

Levensbomenbos Kerkrade

Het planten van een Levensbomenbos in Kerkrade is eind 2017 op initiatief van de gemeenteraad ontstaan. Sinds afgelopen zaterdag staan er in Kerkrade nu meer dan 600 levensbomen met elk een eigen verhaal. De Kerkraadse levensbomen staan verspreid over het Levensbomenbos West, het Levensbomenbos Holzkuil, de Levensbomenlaan Holzkuil en het Levensbomenbos Carisborg. 

Op de informatiepagina over het Levensbomenbos Kerkrade leest u meer informatie.