Ken jij een kanjer die het jeugdlintje ‘Jod Jedoa!’ verdient?

Ken jij iemand tussen de 6 en 21 jaar uit Kerkrade, die zich vrijwillig heeft ingezet voor een medemens of een organisatie, zonder daar zelf belang bij te hebben? En ben je van mening dat hij of zij hiervoor een gemeentelijke onderscheiding verdient? Kijk dan of de inzet aan de volgende voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

  • De persoon heeft een bijzondere eenmalige prestatie of daad geleverd met een maatschappelijke betekenis voor de inwoner(s) in de gemeente Kerkrade (bijvoorbeeld een heldendaad of een actie voor een goed doel)

of

  • De persoon heeft zich gedurende de afgelopen 18 maanden en minimaal een jaar lang belangeloos ingezet voor een medemens of organisatie in de gemeente Kerkrade (bijvoorbeeld hulp bieden als mantelzorger of het organiseren van activiteiten in wijk of buurthuis)
     
  • Deze inzet of daad is niet eerder via een ander project of prijs beloond.

De procedure

Iedereen kan een jeugdige voordragen door het invullen van een voordrachtformulier . Het is wel nodig dat ten minste één meerderjarig persoon, die geen familielid is, de voordracht ondersteunt, door naam en handtekening in te vullen.

Het ingevulde formulier kunt u via de reguliere post sturen naar:

Gemeente Kerkrade
T.a.v. Jeugdlintje / Team Beleid Jeugd en Cultuur

‘Vertrouwelijk’
Postbus 600
6460 AP Kerkrade

Of u kunt het formulier scannen / fotograferen en per e-mail sturen naar: gemeentehuis@kerkrade.nl. Als onderwerp vermelden: ‘Jeugdlintje / Team Beleid Jeugd en Cultuur – Vertrouwelijk’

Een commissie kiest de kandidaten die het lintje verdienen. De indieners van de voordrachten krijgen bericht over de uitkomst. René van Drunen, wethouder van Jeugdzaken, reikt het jeugdlintje ‘Jód Jedoa!’ uit.

Kijk ook eens naar de filmpjes (externe link)die zijn gemaakt over het jeugdlintje.

Achtergrond

Sinds 2011 reikt de gemeente het jeugdlintje ‘Jód Jedoa!’ uit. Het gaat dan om jongeren van 6 tot en met 21 jaar, die zich belangeloos en vrijwillig hebben ingezet voor de medemens in de gemeente Kerkrade. 35 jongeren hebben inmiddels deze gemeentelijke onderscheiding mogen ontvangen.

"Wij zijn als gemeente van menig dat jeugdigen het ook verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Er zijn namelijk in deze groep genoeg personen die zich belangeloos inzetten voor de medemens en de maatschappij en dat willen wij graag belonen.” laat wethouder Schlangen (jeugdzaken) weten.