Het Energie en Klimaat Fonds Kerkrade is een groot succes. Daarom komt er extra budget beschikbaar. Dat heeft de gemeenteraad woensdag 14 december besloten. 

Dankzij het extra budget kan de gemeente meer inwoners, ondernemers en verenigingen helpen met een lening uit het fonds. Met dit geleende geld kunnen zij dan hun woning of gebouw duurzamer maken.

Al 130 aanvragen sinds september

Sinds 15 september 2022 is het mogelijk om een lening aan te vragen uit het Energie en Klimaat Fonds Kerkrade. Op dit moment hebben al 130 mensen dit gedaan. Veel mensen gebruiken het geld voor zonnepanelen en isolatie. 

Er komt extra geld bij om meer mensen te helpen

Door al die aanvragen was het leenpotje van 2 miljoen euro al bijna leeg. Er zat wel nog geld in het leenpotje van het Zonnepanelenproject Parkstad. Dit project is gestopt sinds 24 november. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om het geld uit dat potje te gebruiken voor het Energie en Klimaat Fonds Kerkrade. 
Dit betekent dat er nu ruim 1 miljoen euro extra budget bij komt. Inwoners, ondernemers en verenigingen kunnen dus nog steeds een lening aanvragen.

Een lening aanvragen uit het Energie en Klimaat Fonds Kerkrade

U kunt bij de gemeente een bedrag tussen de € 1.000,- en € 35.000,-  lenen om uw huis of gebouw duurzamer te maken. Voor leningen die uit het extra leenpotje komen, is de rente 1,5%. De lening heeft een looptijd van 15 jaar. Daarnaast betaalt u administratiekosten. 
 

Let op! Geld lenen kost geld, met daarachter een poppetje dat een euroteken achter zich aansleept als een blok aan zijn been

Kijk voor meer informatie over de lening op de informatiepagina over het Energie en Klimaat Fonds Kerkrade
Hier leest u ook meer over de voorwaarden. Zodat u kunt zien of u een aanvraag kan doen.