Gemeente Kerkrade bekijkt of de regels voor honden nog steeds passen bij wat inwoners vinden. U kunt ons hierbij helpen door onze vragenlijst in te vullen. 

In Kerkrade wonen ongeveer 5000 honden. We willen dat deze honden, hun baasjes en mensen zonder hond op een fijne manier kunnen samenleven. Daarom hebben we in Kerkrade een hondenbeleid. In het hondenbeleid beschrijft de gemeente welke regels er zijn voor honden. Bijvoorbeeld waar honden los mogen lopen. En op welke plaatsen ze juist aan de lijn moeten. 

De regels die we nu hebben, zijn al van lang geleden

De regels die we nu hebben, zijn er al sinds 1997. Daarom gaat de gemeente kijken of de regels nog steeds goed passen bij wat inwoners nu vinden. Of dat we sommige regels in het hondenbeleid misschien moeten veranderen. Daarom hebben we een vragenlijst gemaakt.

We hebben een aantal vragen voor mensen met en zonder hond 

Door onze vragenlijst in te vullen kunt u ons vertellen wat u vindt van de regels voor honden. Meedoen is anoniem. U hoeft dus uw naam niet in te vullen.

“We hopen dat veel mensen de vragenlijst invullen,” zegt wethouder Alexander Geers (Openbare Ruimte), “want we vinden het erg belangrijk om te weten wat inwoners vinden van het hondenbeleid zoals het nu is. U hoeft geen hond te hebben om de vragen te beantwoorden. We horen ook graag wat mensen zonder hond van de regels vinden. En heeft u zelf goede ideeën voor andere regels? Dan kunt u deze ook opschrijven.”

U kunt de vragenlijst op verschillende plekken vinden

Via ons online vragenformulier kunt de lijst op de computer invullen en opsturen. U kunt hem ook downloaden en uitprinten. U kunt hem dan op papier invullen en opsturen naar de gemeente. Het adres staat op de vragenlijst. 

Vragenlijst hondenbeleid online invullen

Vragenlijst hondenbeleid downloaden en printen

Heeft u geen computer? Dan kunt u een papieren vragenlijst ophalen aan de balie van het Stadskantoor (Markt 33) en bij de volgende wijkpunten: 

Zaterdag 8 april is de laatste dag dat u de vragenlijst kunt invullen en opsturen. 

We gebruiken de antwoorden om een nieuw hondenbeleid te maken

Na 8 april bekijken we eerst alle reacties op de vragenlijst. Daarna gaan we aan het werk met het nieuwe hondenbeleid. Zodra er nieuws is over het hondenbeleid, plaatsen wij dat op de website en in het Stadsjournaal.