Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. 

Met het valpreventieprogramma In Balans kunt u uw spierkracht en evenwicht verbeteren. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. 

Groepstraining van 14 weken

In Balans is een groepstraining, aangeboden door de gemeente Kerkrade, Vie en MeanderGroep, voor thuiswonende senioren van 65+ jaar in Kerkrade.

De gratis training duurt veertien weken en bestaat uit een informatiebijeenkomst, drie cursusbijeenkomsten en tien weken lang twee trainingsbijeenkomsten per week. 

De cursusbijeenkomsten staan in het teken van handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Daarnaast gaat u thuis aan de slag met de tips en een cursusboek

Interesse? Kom naar een informatiebijeenkomst!

Meld u als inwoner van Kerkrade geheel vrijblijvend aan voor een van de informatiebijeenkomsten. Stuur een e-mail naar secretariaatparamedischedienst@mgzl.nl of bel naar 045-211 00 40

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op:

  • Woensdag 29 november (14.00-15.30 uur) – Meander in Balans, Ailbertuslaan 2 in Kerkrade
  • Donderdag 30 november (15.00-16.30 uur) – Hambos, Kapellaan 2 in Kerkrade
  • Woensdag 6 december (14.00-15.30 uur) – Firenschat, Schaesbergerstraat 25 in Kerkrade
  • Vrijdag 8 december (11.00-12.30 uur) - Meander in Balans, Ailbertuslaan 2 in Kerkrade
Een foto van een mevrouw in een gele regenjas die door een weiland wandelt met een Beagle