Woonoffensief: samenwerking ‘De Componist’ aan de Niersprinktraat ondertekend

Vandaag werd de samenwerking voor de bouw van ‘De Componist’ aan de Niersprinkstraat ondertekend door BRIX Real Estate en gemeente Kerkrade. Met een feestelijke handeling bij het gebouw hebben wethouder Tim Weijers en directeur Tom Reulings ook de start van de verkoopcampagne ingeluid.

Wethouder Tim Weijers (vastgoed): “We hebben vanuit het woonoffensief weer een mooie samenwerking voor een toonaangevend gebouw in het centrum van Kerkrade gerealiseerd. Na bijna 20 jaar leegstand en verpaupering transformeert BRIX Real Estate het gebouw tot 43 appartementen. De begane grond wordt een commerciële ruimte.” 

Kantoor- en winkelruimte en verschillende woningtypen 
‘De Componist’ gaat straks onderdak bieden aan ongeveer 355 m² commerciële ruimte op de begane grond. De woontoren kent per verdieping verschillende woningtypen: studio-appartementen, en twee- en driekamerappartementen. In totaal gaat het om 43 appartementen. De woonoppervlakte varieert van ongeveer 36 m² tot ongeveer 77 m². Bij de oplevering zullen verschillende doelgroepen in het gebouw gaan wonen. Zo ontstaat een mix aan bewoners van jongeren en starters tot senioren. Alle appartementen beschikken over een externe (fietsen-)berging, parkeerplaats en balkon/loggia. De verwachting is dat eind 2025 de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen.


Verder bouwen aan een levendig centrum 
Het al jaren leegstaande kantoor- en winkelgebouw (o.a. voormalige Zeeman) aan de Niersprinkstraat krijgt een compleet nieuwe uitstraling. Na de verbouwing zal het een positieve bijdrage leveren aan de levendigheid in het stadscentrum van Kerkrade. 
 

BRIX Real Estate

BRIX is specialist in het transformeren van gedateerd vastgoed. Inspirerende woon- en werkomgevingen realiseren waar mensen zich thuis voelen is hun missie. Zij ontwikkelen en beleggen in zowel residentieel als commercieel vastgoed. Dat herontwikkelen van leegstaande gebouwen doen ze met oog voor de wederzijdse belangen en het samenbrengen van alle betrokken partijen. BRIX bouwt vandaag aan de wereld van morgen.
 

Het Kerkraads woonoffensief
Kerkrade heeft gekozen voor een woonoffensief, waarbij het bouwen van kwalitatief goede woningen centraal staat. Kwaliteit en het vergroten van de leefbaarheid zal de leidraad worden voor alle nieuwe woningbouwplannen die de komende jaren worden ontwikkeld.
 

Meer informatie
Wil je meer weten over ‘De Componist’? Of ben je benieuwd welke nieuwbouwplannen er verder nog zijn in Kerkrade? Klik hier voor het woonloket.
 

Of neem contact op BRIX Real Estate
Als vastgoedontwikkelaar en -belegger wil BRIX een bijdrage leveren aan het aantrekkelijker maken en verduurzamen van woon- en werkomgevingen. Niet door nieuwbouw, maar door te investeren in bestaande panden met potentie en deze een nieuwe bestemming te geven. Meer informatie over ‘De Componist’: www.decomponistkerkrade.nl of www.brix-realestate.com
 

Contactgegevens BRIX Real Estate: 
Pater Beatusstraat 5, 6411 TR, Heerlen, email: Info@BRIX-realestate.com
Tel: 043 - 302 02 80.