Het Flexiforum in Kerkrade biedt ruimte aan verschillende gemeentelijke- en maatschappelijke organisaties, als ook dienstverleners en commerciële bedrijven. Vanuit de centrale thema’s leren, werken en leven biedt de omgeving van het Flexiforum de verschillende huurders een optimale plek om een dynamische en levendige community te creëren en zodoende de inwoner van Kerkrade nog beter van dienst te zijn. Dit keer aan het woord Bram Hochstenbach van koffie & lunchbar Root Foods.

Bram Hochstenbach van Root Foods en Plinthos
Bram Hochstenbach van Root Foods en Plinthos

Welkom bij onze Roots…

Root Foods is een hippe koffie- & lunchbar, waar ‘’Rooters’’, zo noemen we de jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, werken om de gasten een unieke beleving te serveren. Root Foods is in samenwerking met onze Rooters bedacht en opgezet. Onze liefde voor eten en beleving proef je in de diversiteit van onze smaakvolle, dagverse en gezonde gerechten. Wij brengen mensen met een verhaal bij elkaar.

Sfeer impressie Root Foods
Sfeerimpressie Root Foods

‘’Roots groeien en wij ook’’

Root Foods is gevestigd in het Flexiforum in Kerkrade en is sinds kort de centrale verbindings- & ontmoetingsplek binnen deze locatie. “We zijn eigenlijk tegelijkertijd het bedrijfsrestaurant van Flexiforum en vullen dat in op een manier die bij het gebouw en de huurders past”, aldus Bram Hochstenbach, projectleider en restaurantmanager Root Foods.

Root Foods is door en voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt bedacht. Het doel is om de jongeren een leerweg naar de arbeidsmarkt te bieden. Door scholing, coaching en activering wil Root Foods deze leerweg creëren en jongeren laten groeien, om zo voldoende veerkracht op te bouwen en voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De focus is gericht op het ontwikkelen en benutten van de talenten van Rooters. 

Root Foods werkt samen met Plinthos en De Wijnberg. Deze partners bieden de ondersteuning en begeleiding aan Rooters die het (nu nog) nodig hebben. Samen faciliteren we een integrale, veilige en stimulerende werkomgeving, waarin Rooters zich kunnen ontwikkelen. Ze ontwikkelen competenties en vaardigheden die voorbereiden op een betaalde baan. Root Foods is een commerciële horecagelegenheid. “Maar net een beetje anders”, aldus Bram. “Wij herinvesteren onze winst in het creëren van reguliere werkplekken en certificering voor gemotiveerde Rooters. Zo groeien onze jongeren en wij ook.” 

Passie voor duurzaamheid en gezond eten is prominent aanwezig in het menu van Root Foods. Root Foods werkt vooral met ambachtelijke producten. De lekkerste gerechten worden met veel aandacht en liefde bereid in onze open keuken. Heerlijke smaakcombinaties en verse ingrediënten zorgen voor een unieke beleving bij Root Foods.

Plinthos: toekomst voor kinderen jongeren

Plinthos is een full-service organisatie voor kinderen, jongeren, partners, betrokkenen en ondernemers op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en werken. Samen met diverse maatschappelijke partners geeft Plinthos invulling aan een meervoudige, alternatieve aanpak, gericht op het versterken van de toekomstmogelijkheden van kinderen en jongeren. Zij worden gestimuleerd om vanuit Plinthos hun talenten en capaciteiten te ontdekken en te ontplooien.  

Plinthos laat kinderen en jongeren vanuit hun eigen vertrouwde omgeving én initiatief hun eigen vermogens, kwaliteiten en capaciteiten ontdekken. Ze kunnen hun intrinsieke talenten bij Plinthos verder ontplooien. ‘Waar zou jij trots op kunnen zijn?’ is een belangrijke vraag. Bij Plinthos staat ‘samen’ centraal. Bij onze aanpak, bij betrokken partijen, niemand staat alleen. We gaan er allemaal samen voor. Alle betrokkenen partijen leveren de juiste inspanning op het juiste moment vanuit hun talent. Zo creëert Plinthos eenheid en geven we eenieder weer het gevoel van ‘sjtols’!

Samen in het Flexiforum

Plinthos beschikt over een hecht en flexibel netwerk aan betrokken partners. Daarom heeft Plinthos ook gekozen om zich te huisvesten in het Flexiforum. Alleen zo komen we tot een optimale ondersteuning van jonge mensen in hun zoektocht naar een duurzame en kansrijke toekomst.

Flexiforum Cup 

Op zaterdag 14 mei 2022 voetballen de bedrijven van en rondom het Flexiforum tegen elkaar tijdens de Flexiforum Cup. De opbrengst van deze Cup gaat naar de Voedselbank. Voor meer informatie: volg de Beleef Kerkrade socials. Klik hier voor Beleef Kerkrade Facebookpagina. 

Flexiforum Cup - 14 mei
Flexiforum Cup - 14 mei 2022