Een klein idee kan zomaar uitgroeien tot een prachtig evenement. Toen Monique van Levanto in gesprek kwam met Janyi en Linda van de Ruilwinkel en Ivy van Radar, ontstond het idee om samen ‘iets’ te organiseren. Het doel was een betere samenwerking tussen het Westhoes en FlexiForum. Het werd het evenement West op zijn Best. Donderdag 30 maart was het zover.

En het resultaat mag er zijn! Het was een gezellige ontmoetingsdag waarop gratis activiteiten voor en door de bewoners van Kerkrade-West plaatsvonden. Er stonden in het Flexiforum stands waar bedrijven en organisaties hun diensten en producten promootten. Ook Vie Kerkrade was van de partij. Maar ook bewoners konden zich voorstellen. De buurt Kerkrade-West heeft veel bekende, maar ook veel verborgen pareltjes, die zich op een mooie manier hebben gepresenteerd.

De middag startte met de feestelijke heropening van de Ruilwinkel Kerkrade door wethouder Roland. Daarna konden de bezoekers kennismaken met de buurtkamers, Kom op de soep, repair-café  Kerkrade-West en nog veel meer. Verder werden er workshops georganiseerd. Tussendoor was er een modeshow, waarin onder andere leerlingen van de Vazom en Het Martin Buber meeliepen.  De burgemeester sloot trots af met een woord van dank.

In Kerkrade-West zijn niet alleen veel organisaties, maar ook buurtbewoners erg actief. Het Flexiforum is een bedrijfsverzamelgebouw gevestigd in de voormalige Campus, waarin diverse organisaties en bedrijven zitten.