Kom erbij! De Week tegen Eenzaamheid 2023 is van 28 september t/m 4 oktober. In deze week staan ontmoeting en verbinding centraal.

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert deze week in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Komt u ook?

Iedereen kan meedoen aan de Week tegen Eenzaamheid. Maak kennis met activiteiten in onze gemeente. Er is voor ieder wat wils, van frietenavond tot haakcafé, van beweegtuin tot workshop. Kijk in het onderstaande programmaboekje voor een overzicht van alle activiteiten.

Foto Week tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. Nog eens 1 op de 3 Nederlanders heeft er wel eens last van. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.