Het is weer voorjaar. Hét moment om alle Limburgse watertaps weer aan te sluiten. Vanaf de paasdagen kunt u ook buitenshuis weer genieten van een gezonde en duurzame dorstlesser, namelijk Limburgs drinkwater!  

U vindt de Kerkraadse watertaps bij het Discovery Museum, in het Stadspark, bij basisschool de Spoorzoeker, naast het Roda JC Kerkrade-Court in Park West en op het Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven.

Voldoende drinken  

Vooral als u aan het fietsen, wandelen of hardlopen bent, is voldoende water drinken belangrijk. Door alle inspanning gaat u zweten en verliest uw lichaam vocht. Vocht dat spieren nodig hebben om goed te kunnen bewegen. De watertaps zorgen ervoor dat u onderweg uw dorst kunt lessen en goed gehydrateerd blijft.  

Eigen bidon of flesje vullen  

Natuurlijk zijn de watertaps de komende maanden ook voor de minder sportievelingen geopend. Kortom iedereen, van jong tot oud, kan 24/7 water tappen. Vergeet niet uw eigen bidon of flesje mee te nemen om te vullen. Hierdoor bent u ook nog eens milieubewust bezig.  

De watertaps staan door heel Limburg 

In heel Limburg, van Mook tot Vaals en van Maastricht tot Weert, zijn zo'n 140 watertaps te vinden. Op de kaart op de website van WML(externe link) ziet u waar deze allemaal staan.