Op 22 januari 2024 heeft gemeente Kerkrade de Sporthal Kerkrade West aan de Schoolstraat 90 officieel verkocht. De nieuwe eigenaar is de heer Nikmohamadian.

Deze nieuwe eigenaar staat klaar om de sporthal nieuw leven in te blazen. Hierbij ligt de focus op sport en revalidatie, vitaliteit, gezondheid en werkgelegenheid. Daarbij worden diverse andere activiteiten aangeboden, waaronder fysiotherapie, ergotherapie, bewegingstherapie, jeugdsport, revalidatiebegeleiding, voedingsadvies en gezondheidscoaching.

Met de recente bouw van sportcentrum "Vie" in het centrum was er geen noodzaak meer voor het gebruik van Sporthal Kinderstad West. De voormalige gebruikers zijn al elders ondergebracht, profiterend van faciliteiten bij zowel Vie als het Flexiforum.

Wethouder Tim Weijers (Vastgoed): “We zijn verheugd te kunnen melden dat het ons gelukt is om dit leegstaande pand te verkopen aan een ondernemer die er een veelbelovende en passende invulling aan gaat geven.”

De verwachting is dat de vernieuwde accommodatie haar deuren medio juni 2024 opent. Hiermee wordt een nieuw hoofdstuk ingeluid voor de voormalige sporthal, waar sport, gezondheid en welzijn samenkomen.