Bijna een kwart van alle jongeren in Nederland zorgt voor iemand. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving die behoefte heeft aan ondersteuning. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Heeft bij jou thuis iemand een ziekte, beperking, depressie of verslaving? En maak je je daardoor vaak zorgen, of help je thuis veel mee door bijvoorbeeld boodschappen te doen of te zorgen voor die persoon? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Jongeren die zorgen in het zonnetje

“Jongeren die voor iemand zorgen, piekeren over het algemeen meer dan leeftijdsgenoten. Ook missen zij vaak de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Daarom wil de gemeente Kerkrade, in samenwerking met Impuls Kerkrade en Steunpunt voor Mantelzorg, deze jongeren in het zonnetje zetten”, aldus wethouder Jongen (WMO). Wethouder Schlangen (Jeugd- en jongerenwerk): “ Van 1 tot 7 juni, tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd, waaronder een uitje naar het blotevoetenpad en een stormbaan. Hier kunnen jongeren die zorgen elkaar ontmoeten, ervaringen delen en bovenal: een leuke tijd hebben. Het volledige programma zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.”

Ken of ben jij een jongere die zorgt?

Ben of ken jij een jongere die zorgt? Houd dan de website van de gemeente Kerkrade in de gaten voor het volledige programma.

Heb je hulp nodig om de zorg vol te houden?

  • Neem contact op met het wijkteam of het WMO-loket van de gemeente Kerkrade
  • Wil je even contact? Bel dan met het Steunpunt voor Mantelzorg 045-2114000
  • Bel of app met de mantelzorglijn 030 760 60 55
Een poster van een jonge mantelzorgster met daarop de tekst: Ik voelde me begrepen door andere jongeren te ontmoeten die ook zorgen.