Vergunningverlener

(Administratief juridisch medewerker OOV)

36 uur per week

Gemeente Kerkrade

Kerkrade is volop in ontwikkeling van grijs naar groen, naar gezond, vitaal en veilig. Een middelgrote stad met 46.000 inwoners en stevige ambities. Strategische doelen zijn: “Vie – Leven in beweging”, “Beleef Kerkrade”, “Veiligheid” en “Participatie”. Koersend naar een leefwereld samen met haar burgers en alle betrokken partijen. Grote en kleine opgaves waar alle betrokkenen gezamenlijk voor aan de lat staan.

Organisatie

Verdeeld over drie domeinen met uiteenlopende aandachtsgebieden werken bij Gemeente Kerkrade meer dan 440 mensen met een vast of tijdelijk contract. Daarnaast zijn er nog ongeveer 130 collega’s werkzaam in andere vormen van (sociale) contracten en detacheringen. De afdeling Openbare Orde en Veiligheid (OOV) maakt onderdeel uit van het domein Bestuur.

Met name vanuit het strategisch doel “Beleef Kerkrade” wil de gemeente Kerkrade meewerken aan het organiseren van evenementen om op die manier een aantrekkelijke gemeente te zijn om te leven.

Als vergunningverlener evenementen behandel je vergunningaanvragen voor evenementen. Je hebt hierover contact met initiatiefnemers. Daarnaast behandel je ook aanvragen voor incidentele en permanente standplaatsvergunningen voor onder andere markten en kermissen. Samen met juristen handel je bezwaar- en beroepsprocedures af. Samen met de beleidsmedewerkers draag je zorg voor een actueel evenementenbeleid.


Wat ga je doen als Vergunningverlener Evenementen?

 • Je beoordeelt aanvragen voor evenementen en standplaatsen;
 • Je stelt vergunningen op voor evenementen en standplaatsen en bewaakt daarbij de beslistermijnen;
 • Je handelt bezwaar- en beroepsprocedures, samen met juristen, af;
 • Je overlegt met initiatiefnemers, buurtbewoners en andere belanghebbenden;
 • Je hebt regelmatig overleg met de verantwoordelijke portefeuillehouder;
 • Je bent secretaris van het lokale evenementenoverleg waar ook de hulpdiensten aan deelnemen;


Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde opleiding MBO-4 administratief juridisch dienstverlener, of beschikt over vergelijkbare werkervaring;
 • Indien je de opleiding Bijzondere Wetten hebt afgerond, beschouwen wij dit als pré;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, bent doortastend en je hebt een grote mate van overtuigingskracht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent bestuurlijk sensitief;
 • Je weet wat er leeft en speelt in de gemeente;
 • Je werkt planmatig en hebt een praktische inslag;
 • Je bent resultaat- en doelgericht.

Algemeen

Deze functie wordt intern binnen de gemeente Kerkrade opengesteld. Als gemeente Kerkrade hebben we een verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid van onze huidige medewerkers.

Ons aanbod

Een uitdagende functie en een plezierige werkomgeving waar goede regelingen zijn om privé- en werksituatie te combineren. Je krijgt voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en we hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals in de Cao-gemeenten en onze eigen regelingen zijn vermeld. Het betreft een structurele vacature. In eerste instantie krijg je aan tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt dit aansluitend een vast dienstverband.

De functie van Vergunningverlener is gewaardeerd in functieschaal 7 (min. € 2.255,00 - max. € 3.301,00 bruto per maand) bij een 36-urige werkweek (Salaristabel april 2022). Gemeente Kerkrade kent de systematiek van aanloop- , functie en uitloopschaal. De uitloopschaal bedraagt schaal 8 (maximaal € 3.732,00 bruto per maand). (Salaristabel april 2022).

Inpassing in het salaris is afhankelijk van je kennis, competenties en ervaring binnen het werkgebied. 

Ben je geïnteresseerd?

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Sluit je cv goed aan bij hetgeen wij vragen en handel je vanuit dezelfde waarden?

Reageer dan vóór 22 april 2022 naar het Hoofd afdeling Openbare Orde en Veiligheid, mevrouw Carolien Gulpen. De gesprekken vinden plaats in op maandag 9 en dinsdag 10 mei.  

Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die:

 • Via de site www.igom.nl zijn ingediend, ga hier naar de vacature
 • Op tijd zijn ingediend en compleet zijn met een motivatie en cv.

Procedure

Voor een toelichting op de functie kun je contact opnemen met mevrouw Carolien Gulpen (06-28299230). Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met de personeelsadviseur, mevrouw Paula Schnackers-Jongen (06-14975348).

 Als onderdeel van het selectieproces maken wij regelmatig gebruik van online-screening. Dat betekent dat wij informatie over jou zoeken via bijvoorbeeld zoekmachines en sociale netwerken. Een assessment en/of andere digitale testen kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Daarnaast is een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht onderdeel bij de aanvang van het dienstverband.

De selectie is als volgt:

De procedure bestaat uit maximaal drietal gespreksrondes en mogelijk een assessment. Eerst vindt een kennismakingsgesprek (oriënterend gesprek) plaats. Daarnaast vindt eventueel nog een gesprek plaats met een delegatie van collega’s. Indien wenselijk een verdiepend gesprek en eventueel nog een assessment. Met de kandidaat die we selecteren zal dan vervolgens een arbeidsvoorwaardengesprek plaatsvinden.

De vacature wordt zowel in- als extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.