Op dinsdag 22 juni  van 11:00  tot 13:00 uur organiseert het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Euregio Maas-Rijn in samenwerking met het GrenzInfoPunkt Aachen-Eurode en MKB-Limburg regio Zuid–Parkstad het webinar ‘Een Duitse werknemer in dienst nemen’.

Bent u die grenzeloze werkgever die een Duitse werknemer in dienst wil nemen, maar heeft u daar wel nog wat vragen bij? Heike Xhonneux, teamleider GrenzInfoPunkt Aachen-Eurode, praat u helemaal bij.

We nemen u tijdens een sprankelende presentatie mee in fiscale en sociale zaken waar u of uw toekomstige werknemer allemaal aan dient te denken als hij/zij in dienst treedt in Nederland. Wat verandert er en in welke situatie? EU nationaliteit, BSN, ziektekostenverzekering, ziekmelding, belasting, pensioen, maar zeker ook onderlinge cultuurverschillen. Welke invloed heeft voor u als werkgever als uw werknemer thuis werkt, in de woonstad aan de slag gaat of de grens overkomt? Het komt allemaal aan bod, met uiteraard ruimte voor vragen.

We starten om 11.00 uur met de digitale inloop, waarna we om 11.10 uur met ons inhoudelijk programma beginnen.
Deelname aan het gehele programma is gratis.

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u deelnemen aan het webinar?

Aanmelden kan tot 18 juni via Marlo Bussers-Vleugels: Marlo.L.Vleugels@uwv.nl
De dag van tevoren ontvangt u de Microsoft Teams link van de online sessie.

Met vriendelijke groet,

Dion Schneider
Wethouder Economische zaken Gemeente Kerkrade
Voorzitter SGA Euregio Maas-Rijn

Eurode Business Center

 

Logo's webinar 'Een Duitse werknemer in dienst nemen'