In maart gingen de inwoners van Kerkrade naar de stembus voor een nieuwe raad. Tijdens de raadsvergadering van 25 mei is een nieuw gemeentebestuur benoemd. Het nieuwe college wordt gevormd door politici van vier coalitiepartijen en burgemeester Petra Dassen-Housen. Een team van zes wethouders en de burgemeester staat de komende jaren aan het roer van de gemeente. Samen bouwen ze verder aan een vitaal en uitdagend Kerkrade. Komende weken stellen de collegeleden zich één voor één aan u voor.

‘Leefbaarheid wijken en woonoffensief heeft hoge prioriteit!’

Portret Tim Weijers


Paspoort Tim Weijers

Politieke partij: Burgerbelangen Kerkrade
Geboren op: 23 september 1983
Woont in: Kerkrade Centrum 
Portefeuille: Ruimtelijke Ordening, Wonen, Vastgoed, Personeel & Organisatie, Ontwikkelingsbedrijf Kerkrade, Toerisme, Marketing & Evenementen.

Ervaring: Inmiddels ben ik in totaliteit al elf jaar wethouder en sinds acht jaar ook eerste locoburgemeester. Bovendien ben ik al negen jaar partijleider van Burgerbelangen Kerkrade, de veruit grootste partij in onze gemeente. In het verleden ben ik onder meer werkzaam geweest als accountmanager voor een mediabureau en als fractiemedewerker voor een Provinciale Statenfractie.

Welke persoon zou jij nog graag willen ontmoeten en waarom? Ik heb geen specifiek persoon die ik zou willen ontmoeten. Graag ontmoet ik inwoners waarvoor we iets willen betekenen en lokaal het verschil proberen te maken. 

Op welke prestatie ben jij het meest trots? 
Dat we in de afgelopen tien jaar Kerkrade samen positief hebben weten te veranderen. Dit hebben we gedaan middels de realisatie van een groot aantal projecten in het centrum en diverse Kerkraadse wijken. Een mooi voorbeeld hiervan is Superlocal in Bleijerheide, een prachtig ambitieus project dat ook Europees erkend en gewaardeerd wordt. Ook hebben we met Beleef Kerkrade het imago van onze stad verbeterd. 

Wat weten de inwoners van Kerkrade nog niet over jou? 
Dat politiek mij vroeger saai leek en ik altijd met nee antwoordde als mensen aan mij vroegen of ik later net als mijn vader, die toentertijd in Simpelveld wethouder en locoburgemeester was, ook de politiek in zou gaan. Ook zal minder bekend zijn dat ik in de beperkte vrije tijd die ik heb wel eens op de racefiets spring en vrijwel onherkenbaar door Kerkrade en omgeving rijd.

Hoe waren de eerste twee maanden als wethouder in de nieuwe samenstelling van het college
We hebben samen op een prettige manier een goede basis gelegd voor de komende jaren, waarin we weer volop alle uitdagingen aan zullen gaan voor onze inwoners. We verwachten die opgaven te kunnen realiseren samen met de raad en onze ambtenaren. 

Wat kan de burger van je verwachten? Waar ga jij je de komende jaren sterk voor maken?
Hoogste prioriteit vanuit mijn portefeuille heeft voor mij het door ons aangekondigde woonoffensief. Het is belangrijk dat mensen in Kerkrade kunnen wonen op een prettige manier. Middels het woonoffensief willen we, naast het verbeteren van de leefbaarheid in meerdere wijken, vooral ervoor zorgen dat er voldoende woningaanbod is voor jong en oud. Hierin zal ik mij blijven vastbijten en ik ga er alles aan doen om hier de komende jaren verdere zichtbare stappen in te zetten!  

Wat dreef jou om politiek actief te worden? 
Ik zag en hoorde veel mensen klagen over de politiek, maar met klagen alleen verander je niets vanaf de zijlijn. Vandaar dat ik graag actief mijn steentje wilde bijdragen om zaken te verbeteren en de politiek ben ingegaan.