VOOR AANKOMENDE EN PAS GESTARTE ONDERNEMERS

Woensdag 10 mei 19.00-22.30u - Stadhuis Maastricht

“Ondernemen doe je samen!”


Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding één van de pijlers van succesvol ondernemerschap. Het StartersCentrum Limburg is al bijna 28 jaar hèt startpunt voor iedereen die hulp zoekt bij het starten van een eigen onderneming. Periodiek organiseren wij inspiratie-bijeenkomsten waarop deelnemers in korte tijd een verscheidenheid aan ‘starterskennis’ kunnen opdoen.

De 15e editie van dit gewaardeerde event vindt plaats op woensdagavond 10 mei 2023 van 19.00u-22.30u in het stadhuis van Maastricht gelegen aan de Markt. Het event is gratis voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

Wist je dat het aantal bedrijven in Nederland maar blijft groeien? De Kamer van Koophandel telde er eind vorig jaar ruim 2,3 miljoen, bijna 6 procent meer dan een jaar eerder. De toename komt vooral door zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Inmiddels is 17% van de werkzame beroepsbevolking ondernemer, tien jaar geleden was dat nog 10%. De groei is een trend die al een aantal jaren gaande is, zo ook in Limburg.
In 2022 registreerde de KVK (Kamer van Koophandel) ruim 11.515 starters in Limburg (4% meer dan in 2021).

Het Startersevent voorziet in een duidelijke behoefte: samenkomen met andere starters en ondernemers uit de regio om je in een persoonlijke setting te laten informeren en inspireren over het zelfstandig ondernemerschap. Daarnaast wordt de mogelijkheid tot netwerken als een zeer waardevol onderdeel van deze avond beschouwd.
Starten doe je immers nooit alleen!

Afgestemd op de startersvragen uit de dagelijkse praktijk is een gevarieerd seminar programma samengesteld voor zowel de oriënterende ondernemer als de reeds gestarte. Het event start om 19.00 uur met een welkomstwoord door de wethouder. Aansluitend worden in 2 rondes 7 workshops van 1 uur aangeboden:
• Starter en fiscus, fiscale zaken voor startende ondernemers (Belastingdienst)
• Een eigen bedrijf, de 10 stappen (KVK)
• Het Broodfonds, arbeidsongeschiktheid, pensioen etc. (Risk-Co / Reijans)
• Start eigen bedrijf met een WW-uitkering (UWV)
• Persoonlijk leiderschap, hoe je regie neemt over je eigen startproces – Straight Line Leadership
• Hoe verover je het hart van je ideale klant met Social Media? – Brand coach Muriël Snijders van Ill Graff Design
• Starten vanuit de Praktijk: 2 bijzondere starters nemen je op enthousiaste wijze mee in hun startverhaal Laura Nieboer (Innowastion & Lubosch Land) & Natalia Westermann (Dotnsquare Vintage)

Iedere deelnemer kan twee van deze workshops volgen, per ronde één. Deelname aan het event is gratis maar aanmelden is wel verplicht via de website: https://www.starterscentrum.nl/startersevent-limburg/.

Voor nadere inlichtingen over dit persbericht en het evenement kan contact worden opgenomen met Marcel van Kasteren van het StartersCentrum Limburg tel: 06-29058304 e-mail: mvk@starterscentrum.nl