Iedereen heeft het meegemaakt: de lockdowns en andere maatregelen tijdens de coronaperiode zorgden voor lange, stille dagen. Voor sommige mensen bracht deze periode ook mooie en onverwachte dingen met zich mee. Bijvoorbeeld nieuwe ontmoetingen, of zorg en aandacht voor mensen van andere generaties. Herkent u dat? Dan nodigen we u graag uit om uw ervaringen te delen tijdens onze Burgertop. Bij deelname ontvangt u een Beleef Kerkrade Kadokaart ter waarde van 15 euro!

Waar gaat de Burgertop over?
De GGD, Universiteit Maastricht en enkele andere organisaties onderzoeken hoe mensen van verschillende generaties elkaar tijdens de coronaperiode steunden in gezinnen, gemeenschappen en buurten. Op allerlei plekken ontstond nieuw vertrouwen en respect tussen generaties. Dat heeft voor veel mensen heel positieve ervaringen opgeleverd. Van die ervaringen kunnen we leren, en er misschien ook nieuwe ideeën uit halen voor samenwerking tussen de generaties. De gemeente Kerkrade ondersteunt dit initiatief.

Wie zoeken we?
Iedereen tussen 16 en 27 jaar en iedereen van 55 jaar of ouder nodigen we uit om met elkaar in gesprek te gaan. Hebt u zelf (direct of indirect) ervaringen met eenzaamheid en isolement tijdens de coronaperiode en werd u door iemand van een andere generatie gesteund? Bent u geïnteresseerd en nieuwsgierig om hierover te praten met mensen van andere generaties?

Wanneer en waar?
Op maandag 14 november van 16.00 tot 20.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur) in ’t Patronaat, Ursulastraat 232, 6462 TZ KerkradeDeelname is gratis, een gezamenlijke maaltijd is inbegrepen. 

Hoe kunt u zich aanmelden?
Aanmelden kan tot en met 10 november via eenzaamheid@kerkrade.nl. Bij deelname ontvangt u een Beleef Kerkrade Kadokaart ter waarde van 15 euro!

Vermeld daarbij:

  • Uw naam en telefoonnummer;
  • Met hoeveel personen u komt.

Meer weten over het onderzoek?

Kijk op Project euPrevent PROFILE - euPrevent | EMR(externe link).

Logo's van partners Burgertop