Op vrijdag 21 oktober is door wethouder Jo Schlangen de nieuwe schoolbibliotheek van SBO Arcadia officieel geopend. Deze schoolbibliotheek is mogelijk gemaakt door de gemeente Kerkrade en is gerealiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Kerkrade e.o.

Wethouder Schlangen: “Voor veel leerlingen van het speciaal (basis)onderwijs is lezen geen vanzelfsprekende bezigheid. Een eigen schoolbibliotheek met een aanbod van boeken dat is afgestemd op deze doelgroep is dan ook van groot belang. De schoolbibliotheek draagt bij aan het verminderen en voorkomen van taalachterstanden, maar we willen hiermee vooral het leesplezier bij de leerlingen zoveel mogelijk vergroten.”

Bij de opening van de bibliotheek werd voor de leerlingen van de middenbouw een workshop storytelling gegeven door Mark Janssen, kinderboekenauteur en -illustrator. Mark maakt illustraties voor zowel kinder- als prentenboeken en schrijft ook zijn eigen prentenboeken.

De leerlingen van de onder- en bovenbouw werden voorgelezen door schrijver Frank Vester. Frank Vester schrijft boeken voor alle leeftijden.

De kinderen genoten van deze interactieve workshops en zijn trots dat ze echte kinderboekenschrijvers in hun school mochten ontmoeten.