Komende zaterdag is het de landelijke dag van de minibieb. Voor deze speciale gelegenheid komt er in Kerkrade een nieuwe minibieb. Om 14.00 uur wordt de minibieb officieel geopend door Wethouder Schlangen.

Kinderboekenauteur Mark Janssen leest voor

Van 14.00 tot 16.00u is kinderboekenauteur- en illustrator Mark Janssen bij de opening aanwezig. Hij leest voor uit een aantal van zijn boeken en maakt samen met de kinderen illustraties. Kinderen kunnen kleuren én alle aanwezige kinderen krijgen een lot voor de loterij. Er worden in totaal 5 boekenpakketten verloot, beschikbaar gesteld door Boekhandel Deurenberg. Daarnaast wordt er gezorgd voor iets te drinken en iets lekkers voor alle kinderen. Heb je een boek van Mark Janssen thuis? Neem het mee, dan signeert hij het. De toegang is gratis!

Minibiebs stimuleren het lezen van boeken

Bewoners of bezoekers van de buurt kunnen bij de Minibieb boeken lenen, ruilen of achterlaten. Op deze manier wordt lezen laagdrempelig en toegankelijk. De Minibiebs voor kinderen zijn aangesloten bij Kinder Zwerfboek. Zij sponsoren twee keer per jaar een boekenpakket boordevol nieuwe boeken.
Wethouder Schlangen (onderwijs/cultuur): “Lezen is net als fietsen; je leert het alleen door het te doen. Daarom is het belangrijk dat initiatieven zoals de minibieb lezen toegankelijk maken. Lezen vergroot namelijk je woordenschat, prikkelt je verbeelding en zorgt dat je goed kunt leren op school.’

In Kerkrade zijn er 9 Minibiebs

De 9 officiële Minibiebs van Kerkrade zijn verspreid door de hele stad. Hieronder vindt u een lijst van alle locaties.

Stadspark - Koningsweg 37-39
Stadskantoor/Gemeentehuis -Markt 33
Wijkzorgcentrum - Kling Nullet - Maria Gorittistraat 4
Wijkpunt ‘t Westhoes - Anemonenstraat 16
Huisartsen Gezondheidscentrum-Maarzijde 2
Wijkzorgcentrum Leathof - Putstraat 1
Osteopathie praktijk - Heyendallaan 54E
Fischers biebje - Bockstraat 50
Flexiforum - Spekhofstraat 15