Fietsen door Kerkrade langs acht plekken waar zich een Minibieb bevindt. En misschien vind je op zo’n plek nog wel een leuk cadeautje. Aanstaande zaterdag 5 juni is de landelijke Dag van de Minibieb en Kerkrade doet op sportieve wijze mee. 

Er is een mooie fietsroute uitgezet langs acht plekken in Kerkrade waar zich een Minibieb bevindt.

Wethouder Jo Schlangen en kinderburgermeester Hidde Sieler geven samen met organisator Marleen Fischer om 10.00 uur bij de Minibieb in het Stadspark het startschot voor de fietsroute.

Bekijk de fietsroute op RouteYou

De Dag van de Minibieb wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Je kunt het een klein beetje zien als een Open Huis, maar dan buiten bij een Minibieb. Er worden laagdrempelige activiteiten georganiseerd. Het is voor bezoekers de kans om eens kennis te maken met de persoon achter het boekenkastje of juist met elkaar in contact te komen en boeken te ruilen.

Het doel van de Minibieb is om het lezen van boeken in Kerkrade verder te stimuleren. Bewoners of bezoekers van de buurt kunnen bij de Minibieb boeken lenen, uitlenen, ruilen of achterlaten. Een plek waar iedereen elkaar blij kan maken met boeken. Op deze manier wordt lezen laagdrempelig en toegankelijk. 

Gedurende de dag worden in diverse Minibiebs kleine cadeautjes verstopt. Dat kan een poster zijn, een boekenlegger of zelfs een mooi ingepakt boek. Er zullen diverse malen nieuwe dingen verstopt worden. De organisatie is in handen van vrijwilligster Marleen Fischer. De cadeautjes zijn gesponsord door Boekhandel Deurenberg, Uitgeverij Lemniscaat en kinderboekenschrijver en illustrator Mark Janssen. Er kan natuurlijk ook een andere keer dan 5 juni worden gefietst. Houd er wel rekening mee dat sommige Minibiebs zich op een locatie bevinden die niet altijd open is. 
Doe je mee, houd dan wel rekening met de voorschriften die in het land gelden met betrekking tot het coronavirus. Houd afstand en was voor je bezoek jouw handen. 

Heb je vragen over de Minibiebs in Kerkrade? Of heb je zelf een Minibieb waarmee je graag aansluiting wilt zoeken? Neem gerust contact op met Marleen Fischer via marleenenaagje@gmail.com

Door het hele land zijn er activiteiten bij verschillende Minibiebs. Op de website www.dagvandeminibieb.nl  kun je zien welke Minibiebs er nog meer meedoen.  
 

Een minibieb, een rood kastje in de vorm van een huisje met daarin boeken. Aan de zijkant hangen ballonnen. Het kastje staat buiten.

Printbare versie van de fietsroute

Download hier een printbare versie van de fietsroute. Dit bestand is niet digitaal toegankelijk. 

De route is ook beschikbaar via RouteYou.