Woensdag 2 november is de nieuwe kinderraad officieel geïnstalleerd. Madée Buck is geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Kerkrade. Zij gaan vanaf nu meepraten en meedenken over het gemeentebeleid. De kinderraad is een initiatief van de gemeente Kerkrade en onderwijsstichting MOVARE en Kinderopvang Parkstad verlenen hieraan medewerking.

Kinderraad Kerkrade
De nieuwe kinderraad van Kerkrade.

Wat doet de kinderraad?
De gemeente vindt het uitermate belangrijk om de mening van kinderen te horen en mee te nemen in het gemeentebeleid. De kinderraad vertegenwoordigt alle kinderen in onze stad. Ze bestaat uit een afvaardiging van leerlingen uit groep 7 van basisscholen van onderwijsstichting MOVARE in Kerkrade en van de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Parkstad (KOP). De kinderraad vergadert zo’n 6 keer per jaar over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn. Daarnaast draagt de gemeente onderwerpen aan waarover zij graag de mening van de jeugd wil weten.

Wethouder René Van Drunen (Jeugd): “Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderraad is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze stad. Ze leren op deze manier al vroeg hoe onze democratie werkt, en hoe je ook zelf je steentje kunt bijdragen. Ik wens Madée en alle andere kinderen ontzettend veel plezier in hun nieuwe rol.”

Wat doet de kinderburgemeester?
De kinderburgemeester is niet alleen voorzitter van de kinderraad, maar heeft ook een representatieve en ceremoniële functie. Als ambassadeur van de kinderen zal Madée onze burgemeester begeleiden bij evenementen als Koningsdag, de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Madée (10 jaar): “Ik vind het erg leuk dat ik gekozen ben tot kinderburgemeester en samen met de kinderraad wil ik mijn best doen om van Kerkrade een nog leukere stad voor kinderen te maken. Dus…als je een goed idee hebt, laat het ons dan weten! Ik denk dat de komende 2 jaar heel leerzaam en interessant gaan worden. En ik hoop dat we veel goede beslissingen kunnen nemen. Ik heb er zin in!”­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­