Nieuw ondernemersfonds helpt bedrijventerreinen in Kerkrade verder groeien

Gemeente Kerkrade, Bedrijventerreinenmanagement (BTM) Parkstad Limburg en de Samenwerkende bedrijventerreinen Kerkrade (SBK) beginnen samen een nieuw ondernemersfonds voor de bedrijventerreinen. Op maandag 13 maart zetten zij hun handtekening onder de afspraken die ze samen gemaakt hebben.

Het ondernemersfonds is een pot met geld waarin totaal €200.000,- zit. Het is bedoeld voor het betalen van gezamenlijke uitgaven die nuttig zijn voor alle bedrijven op de Kerkraadse bedrijventerreinen. Zoals het laten maken van welkomstborden bij de ingangen van het terrein, of het installeren van AED’s op verschillende plekken op het terrein.

Samenwerken aan verbetering

Het doel van het fonds is om de bedrijventerreinen beter te maken en ze verder te laten groeien. Ook moedigt het ondernemersfonds de verschillende ondernemers op de terreinen aan om hierin samen te werken. Het samenwerken van bedrijven aan het verbeteren van hun bedrijventerrein noemen we ondernemersparticipatie.  

Wethouder Alexander Geers (Economische Zaken): “We geven vertrouwen aan BTM en SBK om de bedrijventerreinen in Kerkrade verder te verbeteren op een manier waarvan zij denken dat dit goed is. De gemeente vindt dit belangrijk, want deze terreinen zijn erg belangrijk voor onze economie. De bedrijven die hier liggen, zorgen voor bijna de helft van alle banen in Kerkrade. Met dit bedrag van €200.000,- helpt de gemeente de ondernemers om samen dingen voor elkaar te krijgen op hun bedrijventerrein.”

Gijs Hilhorst (voorzitter SBK): “De SBK werkt hard om de bedrijventerreinen in Kerkrade verder te laten groeien. Dit fonds helpt ons om dat nog beter voor elkaar te krijgen. De ondernemers beslissen samen wat zij nodig hebben op het terrein, de gemeente zorgt ervoor dat zij het kunnen uitvoeren. De SBK en de gemeente zullen hierdoor nog meer samenwerken dan eerst.”

Alle projecten die betaald worden met geld uit het ondernemersfonds moeten binnen drie jaar uitgevoerd zijn. 

Zicht op het Parkstad Limburgstadion vanuit de Wiebachstraat. Auto's en bedrijfspanden.