Sinds 6 april is Nederland door de Duitse regering aangewezen als hoogrisicogebied. Dit heeft gevolgen voor het grensverkeer, met extra test- en aanmeldeisen. We begrijpen dat het besluit van Duitsland voor veel onduidelijkheid en rompslomp zorgt onder de Kerkraadse inwoners. Ook komen inwoners voor onverwachte kosten te staan. 

De Kreis Aachen heeft aangegeven dat er geen uitzonderingen worden gemaakt voor Kerkrade/Herzogenrath. In Eurode proberen de beide burgemeesters met alle macht om de inwoners tegemoet te komen en dit lokaal te regelen. Zo worden op dit moment de mogelijkheden onderzocht om bij het EBC een testcentrum op te zetten en wordt er nader gesproken over de prijs van een test. Zodra er hierover meer duidelijkheid is, melden we dit op onze website en sociale media. 

We vragen inwoners van Kerkrade om niet noodzakelijke reizen uit te stellen zoals boodschappen doen en tanken. Moet u echt de grens over, lees dan de regels op de website van de Rijksoverheid(externe link)

U kunt ook op het webformulier van PANDEMRIC(externe link) uw persoonlijke situatie invullen en bekijken welke maatregelen voor u van toepassing zijn. 
  
Meer informatie over waar in Duitsland getest kan worden is te vinden op het 'Landesportal' van Nordrein-Westfalen(externe link)