Minister Hugo de Jonge bezoekt gemeente Kerkrade

Vandaag bracht demissionair minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan Kerkrade. Met steun van het Rijk wordt in Kerkrade hard gewerkt aan het realiseren van nieuwe kwalitatieve woningen en het verbeteren van de leefbaarheid.

Burgemeester Petra Dassen en wethouder Tim Weijers bezochten samen met de minister het nieuwbouwproject Centro Meta en het herstructureringsgebied Rolduckerveld. Daar ging de minister ook met bewoners in gesprek over de ontwikkelingen in hun wijk.

Minister Hugo de Jonge (Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties): “Ik ben onder de indruk van de vooruitgang die ik heb gezien tijdens dit werkbezoek aan de gemeente Kerkrade. Het nieuwbouwproject Centro Meta en het herstructureringsgebied Rolduckerveld zijn twee prachtige voorbeelden van wat er mogelijk is als gemeenten, stadsregio's en lokale gemeenschappen samenwerken. Deze samenwerking heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd en laat zien dat we samen bergen kunnen verzetten.”

Wethouder Tim Weijers (Wonen/Volkshuisvesting) is blij met het bezoek van de minister: “Goed dat er vanuit Den Haag interesse is voor de ontwikkelingen in onze regio. Samen met projectontwikkelaars, woningcorporaties en de stadsregio werken we slagvaardig aan het verbeteren en toekomstbestendig maken van de woningmarkt. Dat vraagt tijd en geld. Gelukkig onderschrijft het Rijk dit ook en ontvangen wij vanuit het Rijk financiële steun hiervoor. Voor het realiseren van onze ambities rondom ons woonoffensief kunnen wij deze steun goed gebruiken.”