Deze week is het de Week Zonder Afval Ook in Kerkrade gaan we met z'n allen de uitdaging aangaan om voor zo min mogelijk afval te zorgen.

Van 22 tot en met 28 mei is het de Week Zonder Afval. Tijdens deze week laten we je samen met Rd4 en Milieu Centraal zien hoe je zelf voor minder afval kunt zorgen. Dit kan door bijvoorbeeld vaker tweedehands spullen te kopen, slimmer te printen, kleding een tweede leven te geven, voor herbruikbare verpakkingen te kiezen of kapotte spullen te repareren in plaats van weg te gooien. 

Wethouder René van Drunen (Milieu en afval): “We kunnen alleen zorgen voor minder afval als we hier met zijn allen veel bewuster mee omgaan. Wist je bijvoorbeeld dat veel kledingstukken na gemiddeld 14 keer dragen al weggegooid worden? Dat zou anders moeten!” 

Maak de switch!

Kijk eens op de website maakdeswitch.nl van Milieu Centraal. Hier vind je ontzettend veel tips en informatie over leven met zo weinig mogelijk afval. De website wordt nog aangevuld. 

Milieu Centraal stuurt tijdens de Week Zonder Afval ook elke dag een speciale nieuwsbrief met tips en achtergrondinformatie. Aanmelden kan via maakdeswitch.nl

Doe mee met de activiteiten in Kerkrade

Tijdens de Week Zonder Afval organiseren we ook verschillende activiteiten. Om het zwerfafval op straat aan te pakken organiseert de stichting Kirchroa ruumt òp samen met Impuls een opruimactie op woensdagmiddag 24 mei. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.

Aanmelden Kirchroa ruumt òp

Update 25 mei: de gratis lezing over afvalvrij leven in de HuB. is verplaatst naar de week van 14 t/m 21 oktober.

Blauwe tekst week zonder afval op een witte vlag tegen een groene achtergrond