Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau aan de heer H.J.F. en mevrouw A.P. Huls - Mahr door burgemeester Petra Dassen

Sinds 1996 zorgt het echtpaar Huls-Mahr voor 3 kinderen met een geestelijke en/of verstandelijke beperking.

32 jaar geleden ontmoette mevrouw Huls-Mahr Sven bij Op de Bies in Schimmert. In eerste instantie ging zij wandelen met Sven, toen 4 jaar oud. Na een tijdje werd de woning van de heer en mevrouw Huls-Mahr aangepast, zodat Sven ook kon blijven slapen. 25 jaar geleden werden zij definitief pleegouders en woont Sven permanent bij het echtpaar.

Zij hebben ook de pleegzorg voor René verzorgd. Hij heeft tot zijn 18e jaar bij het echtpaar gewoond. Daarna zijn verschillende stappen gezet naar wonen in een woongroep en zelfstandig wonen.

Nadat René hun huis had verlaten kregen zij de pleegzorg over Germaine. Zij heeft van 4 tot 18 jaar bij echtpaar Huls gewoond. Nu heeft ze de stap gezet naar zelfstandigheid en woont zij in een woongroep. De heer en mevrouw Huls blijven de achtervang voor Germaine.

De heer en mevrouw Huls-Mahr verdienen een lintje voor alle inzet in de afgelopen jaren voor hun pleegkinderen. De verantwoordelijkheid over pleegkinderen draag je samen, vandaar deze gezamenlijke aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding voor het echtpaar Huls-Mahr.