Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau aan mevrouw D.A.M.J. Wiertz-Bück door burgemeester Petra Dassen

Mevrouw Wiertz is jarenlang vrijwilliger geweest bij Roda JC. Als hostess ontvangt en begeleidt zij de gasten tijdens de wedstrijden van Roda JC.

Van 1988 tot 1992 is zij lid van de jeugdcommissie van tennisvereniging TC Kerkrade ’54. Zij begeleidt de competitiewedstrijden en de toernooien voor de jeugd. 

Sinds 2006 vervult zij de functie van bestuurslid bij de Wiertz Foundation. De Wiertz Foundation ondersteunt lokale goede doelen, biedt financiële ondersteuning aan vrijwilligersprojecten en werkt samen met verschillende lokale partners. Wiertz Foundation ontvangt jaarlijks een schenking van Wiertz Company. Deze schenking vormt de belangrijkste bron van inkomsten van de stichting. Dionne is zeer actief hierbij betrokken zowel op gebied van projecten als de daadwerkelijke uitvoering, zij is zowel bestuurlijk als operationeel betrokken. Daarnaast is zij betrokken bij werven en beoordelen van geschikte projecten. Kortom de drijvende kracht achter de organisatie.

Van 2016 tot 2020 verricht HRM werkzaamheden bij Roda JC.

Vanaf 2019 is mevrouw Wiertz bestuurlid bij CantaYoung. Dionne is actief betrokken bij het werven van scholen en sponsoren. Voor Dionne is niks onmogelijk.