Eén van de afspraken in het Klimaatakkoord van 2019 is dat de Nederlandse overheid het gebruik van aardgas wil terugdringen. Hoe we dat willen doen, staat in de Transitievisie Warmte.

De Transitievisie Warmte is een document waarin de gemeente beschrijft wat we de komende jaren gaan doen om in 2050 energiezuinig en aardgasvrij te kunnen wonen. Ook staat hierin beschreven hoe we dat gaan doen samen met inwoners en andere partners. 
Het energiezuinig en aardgasvrij maken van onze gemeente gaat in stappen. Daarom komt er elke vijf jaar een nieuwe Transitievisie Warmte.

Laat ons weten wat u van de Transitievisie Warmte 2.0 vindt

Op dit moment werkt de gemeente Kerkrade aan de Transitievisie Warmte 2.0.  De eerste versie is nu af. Deze versie is nog niet definitief. We willen eerst weten wat onze inwoners ervan vinden. 
Daarom kunt u de Transitievisie Warmte 2.0 gaan bekijken op het Stadskantoor. Er ligt ook een exemplaar in de HuB. U kunt het document ook downloaden op onze website kerkrade.nl/aardgasvrij-wonen. 
Op deze pagina vindt u ook meer algemene informatie over aardgasvrij wonen. 
Misschien bent u het met sommige dingen niet eens. Of heeft u nog andere ideeën. U kunt ons dit tot 13 september laten weten. Dit kan via een brief (Gemeente Kerkrade, postbus 600, 6460 AP Kerkrade), via e-mail (duurzaam@kerkrade.nl) of door ons te bellen (team Duurzaamheid op nummer 14-045). 

Meepraten kan ook tijdens onze informatiebijeenkomsten

Wilt u liever horen wat er allemaal in de Transitievisie Warmte 2.0 staat? Dat kan!
De gemeente organiseert samen met Impuls twee informatiebijeenkomsten: 

  • Op vrijdag 25 augustus, van 12:30 tot 14:00 uur in ’t Westhoes
  • Op woensdag 30 augustus, van 14:00 tot 15:30 uur in het Sjevemethoes (gewijzigd tijdstip)
  • Update 25-08-23 EXTRA BIJEENKOMST: donderdagavond 7 september, van 18:00 tot 21:00 uur. in de HuB.

U kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig. 

Tijdens deze informatiebijeenkomsten vertellen wij u wat er allemaal in de Transitievisie Warmte staat. U kunt ons vragen stellen over wat dit betekent voor u en uw woning. Ook kunt u ons laten weten wat u van de Transitievisie vindt en of u nog opmerkingen of ideeën hebt.