Het aantal elektrische auto´s in Nederland stijgt hard. En dat is positief want elektrisch rijden is beduidend duurzamer dan rijden op benzine of diesel.

Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving. De gemeente wil elektrisch rijden stimuleren!  

Aan de combinatie Vattenfall (voorheen Nuon)/Heijmans is een concessie verleend om nieuwe laadpunten in Noord- Brabant en Limburg te plaatsen. Bewoners en bedrijven hebben de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor de plaatsing van een laadpaal.

Alle laadpunten worden voorzien van 100% windenergie uit één van Vattenfalls windparken in Nederland. Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving.

De belangrijkste voorwaarden waaraan aanvragen moeten voldoen zijn:

  • De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken;
  • De aanvrager heeft niet de beschikking over een eigen terrein waarop geparkeerd kan worden en een eigen laadvoorziening kan worden aangebracht;
  • Op een loopafstand van maximaal 300 meter bevindt zich nog geen andere laadpaal waar de aanvrager kan laden;
  • De laadpaal en de bijhorende parkeerplek blijven openbaar en kunnen door iedereen voor het laden van een elektrische auto worden gebruikt.

De laadpalen worden na goedkeuring van de aanvraag geplaatst door de combinatie Vattenfall/Heijmans. E-rijders kunnen na plaatsing met een laadpas hun elektrische auto opladen.
Er zijn verschillende aanbieders van laadpassen, u kunt zelf kiezen wat het beste bij uw situatie past. 

Meer informatie