Op 12 mei hebben Marc Hamers, directeur bij MeanderGroep en wethouders Jo Schlangen en Jo Paas de tweede KWIEK beweegroute in Kerkrade officieel in gebruik genomen bij Hoog Anstel.

Wat is een KWIEK beweegroute?

KWIEK is een wandel- en beweegroute, die gebruik maakt van het straatmeubilair in de buurt. Volg de route en train uw balans, kracht en uithoudingsvermogen. Leuk om te doen en goed voor lichaam en geest. De route bestaat uit een lus van 800 meter.

Hoe herken ik de KWIEK beweegroute?

De route is aangegeven met oranje-witte pijltjes op de stoepen en speciale tegels met opdrachten. De start en finish zijn bij de entree van het wijkzorgcentrum Hoog Anstel, Hoog Anstel 1 in Kerkrade. Daar staat een informatiebord met een overzicht van de route.

Voor wie is de KWIEK beweegroute bedoeld?

De route is allereerst bedoeld voor de bewoners en bezoekers van Hoog Anstel. Maar nu de route er eenmaal is, kan iedereen hier gebruik van maken.

Hoe is de route ontstaan?

Medewerkers van MeanderGroep hebben initiatief genomen. Het programma VIE, Leven in Beweging heeft subsidie gegeven. De Gemeente Kerkrade heeft geholpen met het ontwerp en de aanleg van de route.

Vragen of opmerkingen

Voor vragen en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute kunt u contact opnemen met de gemeente, op werkdagen te bereiken via telefoonnummer 14045. U kunt ook mailen naar gemeentehuis@kerkrade.nl.

Ook interessant: Blijf vitaal met de KWIEK beweegroute