De heer J.H. Defesche en mevrouw W.H.M.A Defesche-Bruls ontvingen zaterdag 9 april uit handen van mevrouw Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding vanwege de verdiensten voor voetbalvereniging KVC Oranje en zaalvoetvalvereniging Fortuna ’71.

Het echtpaar wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voetbal is de passie van het echtpaar Defesche-Bruls. De afgelopen jaren hebben zij zich ingezet voor twee Kerkraadse voetbalverenigingen. Dat was de reden voor KVC Oranje en Fortuna ‘71 om de handen ineen te slaan en dit echtpaar aan te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Verdiensten bij KVC Oranje

Vanaf 1980 is het echtpaar actief bij KVC Oranje. De heer Defesche is scheids- en grensrechter voor diverse teams. Samen staan ze stand-by voor opruim-, schoonmaak-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan het clubgebouw, maar ook voor de sportmaterialen en de velden. Ze draaien samen bardiensten en verzorgen ook de catering, die maken ze zelf. En dat al meer dan 20 jaar. 

Van 2004 tot 2016 waren ze lid van het bestuur in de functie van penningmeester. Deze functie hebben zij gezamenlijk zeer accuraat uitgevoerd. Ieder jaar kregen zij van de kascontrolecommissie en de ledenvergadering décharge en waardering voor hun inzet.

De leden van KVC Oranje omschrijven de heer en mevrouw Defesche als fijne en betrokken verenigingsmensen waar iedereen altijd een beroep op kan doen zodra de handen uit de mouwen gestoken moeten worden. Ze verrichten op de achtergrond veel noodzakelijke werkzaamheden die voor de buitenstaander pas opvallen wanneer ze niet meer gebeuren.

Verdiensten bij ZVV Fortuna ‘71

Van 1988 tot heden wordt de functie van penningmeester door het echtpaar Defesche- Bruls ingevuld. Alle bijbehorende werkzaamheden nemen ze uiteraard voor hun rekening. Mevrouw Defesche is daarnaast ook secretaris.

Meneer en mevrouw worden door de leden van Fortuna ’71 omschreven als betrouwbare bestuursleden met een sociale instelling. Mensen waar je op rekenen kunt. Verenigingsmensen puur sang, altijd interesse voor mensen.

Met deze Koninklijke Onderscheiding ontvangen zij een mooie waardering voor alle verdiensten van de afgelopen jaren.