De heer H.J. (Henk) Offermans ontving op 16 april uit handen van mevrouw Petra Dassen-Housen, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange actieve betrokkenheid bij Volleybalcombinatie (VC) Furos uit Kerkrade. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Offermans is al ruim 40 jaar spelend lid van VC Furos. Van deze 40 jaar is hij op vrijwillige basis al meer dan 30 jaar zeer actief betrokken als volleybaltrainer, coach en coördinator jeugdafdeling. Hij is al vele jaren de spil waar de hele jeugdcommissie van FC Furos om draait. Ook is de heer Offermans coördinator van het ‘Cool Moves Volleybal’ voor de allerkleinsten in de vereniging.

Al 30 jaar lang is de heer Offermans ieder seizoen weer de trainer van tenminste één team dat deelneemt aan de competitie van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). De trainingen worden, met uitzondering van de schoolvakanties, het hele jaar door gegeven. De heef Offermans besteedt vele uren aan het geven van trainingen, het coachen van wedstrijden en het voeren van gesprekken met jeugdleden en hun ouders. De diploma’s om zich te bekwamen op het trainersvlak heeft hij in zijn vrije tijd gehaald in Zeist

Sinds het volleybalseizoen 2000-2001 houdt de heer Offermans zich bezig met de werving van sponsoren voor VC Furos. Tijdens het seizoen 2010 heeft hij daarnaast de sociale mediakanalen van FC Furos ingericht, deze houdt hij sindsdien ook bij. Deze laatste taak is sinds de komst van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) een stuk zwaarder geworden omdat het plaatsen van beeldmateriaal sindsdien aan restricties is gebonden.

Naast zijn betrokkenheid bij VC Furos is de heer Offermans ook al vele jaren een zeer betrokken lid van carnavalsvereniging De Wölksjer.