Gisteravond vond de ‘Kiek Oet Kerkrade’ avond voor ondernemers plaats. Tijdens deze avond kregen ondernemers uit Kerkrade een kijkje achter de schermen bij de politie en de gemeente.

De ondernemers konden zelf zien en ervaren wat de signalen zijn van criminaliteit in dagelijkse dingen. Hoe ziet een drugslab of een hennepplantage er nu eigenlijk uit? Hoe ruikt het? En wat hebben ze nodig om zoiets op te zetten? Daarnaast kregen de ondernemers tips wat te doen wanneer ze vermoeden dat er ergens iets niet klopt.

Burgemeester Dassen (Openbare orde en veiligheid): “Criminaliteit zit vaak in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan winkels die schijnbaar nooit klanten hebben. Vaak hebben mensen wel het gevoel dat er iets niet klopt, maar weten ze niet wat ze met dat gevoel moeten doen. Met deze bijeenkomst werken we samen aan een veilig ondernemersklimaat en een veilige samenleving in Kerkrade.”

Wil jij weten wat je kunt doen wanneer je vermoedens hebt van criminele activiteiten? Ga dan naar https://horenzienmeldenparkstad.nl