Veteranenvlag wappert aan het Raadhuis in Kerkrade

Met het hijsen van de Veteranenvlag aan het Raadhuis en de opening van een Witte Anjerperk in het Stadspark heeft Kerkrade afgelopen zaterdag 26 juni invulling gegeven aan de Nationale Veteranendag.

De aanleg van het Witte Anjerperk is een initiatief van de Kerkraadse gemeenteraad dat is uitgevoerd in samenwerking met de Stichting Geüniformeerden Centrum Parkstad (GOC), de Oranjevereniging Kerkrade en het Oranjecomité Eygelshoven. Het perk heeft een prominente plek gekregen in het Stadspark en is voorzien van een informatiebord. 

Wethouder Tim Weijers (openbare ruimte & vastgoed): “Ook op deze wijze betoont Kerkrade respect en waardering aan alle veteranen en geven wij op passende wijze gehoor aan de oproep van het Nationaal Comité Veteranendag. Het Witte Anjerperk is een mooie aanvulling op de huisvesting bij Berenbos en op onze lokale veteranendag zoals de gemeente die beide al enkele jaren faciliteert”. 

De witte anjer is het symbool van de Nederlandse veteranen, militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden of hebben deelgenomen aan vredesmissies.

Wethouder Tim Weijers en veteraan dhr. Piet Heuts onthullen het informatiebord bij het Witte Anjerperk in het Kerkraadse Stadspark.
Wethouder Tim Weijers en veteraan dhr. Piet Heuts onthullen het informatiebord bij het Witte Anjerperk in het Kerkraadse Stadspark.