Vanaf vandaag (7 juni) gaan controleurs in de gemeente Kerkrade weer huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. 

De controles worden uitgevoerd door BsGW. Zij worden hierbij geholpen door het bureau LEGITIEM BV. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Uiteraard zullen bij de controles de coronamaatregelen in acht worden genomen. 
Als de controleur bij u aanbelt, vraag hem of haar dan om een legitimatiebewijs.

Voorkom een boete

Iedereen die één of meer honden heeft, moet automatisch hondenbelasting betalen en is wettelijk verplicht de honden aan te melden. Het aantal honden op een adres bepaalt hoeveel belasting er betaald moet worden. Let dus goed op dat al uw honden zijn aangegeven, zo voorkomt u onnodige boetes. 

Uw hond aanmelden

Het aanmelden of afmelden van een hond kan het snelste via Mijn BsGW, de persoonlijke pagina op de website van BsGW Log in met uw DigiD. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u doorgeven via deze persoonlijke pagina. De melding is dan meteen geregeld.
Geen internet? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur uw hond(en) telefonisch aanmelden via de BsGW-telefoon: 088 – 8420 420. Houd uw BSN bij de hand als u belt. 

Meer informatie over de hondenbelasting en de tarieven is te lezen op de website van BsGW