Als u wil bouwen of verbouwen, kunt u dit door de gemeente laten beoordelen of dit kan en mag: dit noemen wij een ‘principeaanvraag’.

Dit is nog geen officiële vergunningaanvraag. Het is een voortraject waarin u hoort of uw plan uitgevoerd kan worden. De gemeente zal dan uw plan of idee toetsen, de mogelijkheden of onmogelijkheden aangeven of welke aanpassingen nodig zijn.

Om goed te toetsen, heeft de gemeente informatie van u nodig. Daarvoor is een intakeformulier dat u kunt invullen. Daarnaast is het belangrijk dat er tekeningen van de bestaande en de gewenste situatie worden meegestuurd.

De ingekomen principeaanvragen worden naar volgorde van binnenkomst behandeld. De reactietijd bedraagt gemiddeld ca. 8 weken.

Per principeaanvraag moeten legeskosten van €210,- betaald worden. 

Er wordt een onderscheid gemaakt in 3 verschillende formulieren namelijk voor een woningbouwplan, het vestigen van een bedrijf of overige bouwwerkzaamheden.

Onderstaand treft u de betreffende aanvraagformulieren aan die u digitaal kunt invullen. Klik op het gewenste aanvraagformulier.

Formulier voor principeaanvraag voor één of meerdere nieuwe woningen.

Formulier voor principeaanvraag voor een bedrijf.

Formulier voor principeaanvraag voor overige bouwwerkzaamheden.