“Hallo, iech kom mieng sjtem oesbringe!” 

Deze zin zult u de komende weken vaak voorbij horen (en zien) komen als het gaat om de gemeenteraadsverkiezingen 2022. 

Ook in ons filmpje, dat u misschien al ergens van kende…

Drie dagen stemmen

Op 14, 15 en 16 maart kunt u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op die dagen kunt u met het uitbrengen van uw stem meebeslissen welke richting de gemeente de komende vier jaar op gaat. Stemmen is een recht, maak er gebruik van! 

U kunt vervroegd stemmen op 14 en 15 maart in vier stembureaus in de stad. Dit zijn ’t Patronaat, ’t Westhoes, HuB Kerkrade en het Socio-Project. 
Op 16 maart zijn alle stembureaus open. 

Informatie over de verkiezingen

De komende weken laten we u zien op welke partijen u kunt stemmen, waar zij voor staan en wat hun plannen voor Kerkrade zijn. Dit doen we met behulp van filmpjes en met de Verkiezingskrant die begin maart bij u wordt bezorgd. 

Ook informeren we u over waar u kunt stemmen, wat u hiervoor nodig heeft en wat u kunt doen als u bijvoorbeeld geen stempas heeft gekregen. Deze informatie vindt u terug in ons Stadsjournaal, via onze social mediakanalen en op onze website

Bijzondere stemlocaties

Speciaal dit jaar is dat u kunt stemmen in GaiaZOO en in het Parkstad Limburg Stadion. Op deze locaties hebben we een verrassing voor u in petto.
Benieuwd? Kijk dan op onze website of houd onze berichtgeving in de gaten.

Acteur van d'r Stehtisch reclame houdt groot rood potlood vast en steek duim omhoog. Op de achtergrond het raadhuis . Oproep: kom stemmen op 16 maart in witte letters