Glasvezel in de straat zorgt voor snel en sterk internet. De gemeente kan zelf geen glasvezel aanleggen in straten. Dit staat geschreven in de Telecommunicatiewet. Het aanleggen van glasvezel wordt gedaan door commerciële bedrijven. Commerciële bedrijven maken ook zelf reclame voor glasvezel. 

In Nederland zijn meerdere aanbieders van glasvezel. Ieder bedrijf legt een eigen glasvezelnetwerk aan. Het kan dus gebeuren dat in één gemeente meerdere partijen tegelijk een glasvezelnetwerk aanleggen. 

In Kerkrade mogen de commerciële bedrijven Open Dutch Fiber en DELTA Netwerk glasvezel aanleggen. Het kan dus zijn dat u van deze bedrijven berichten over glasvezel ontvangt. 

Bedrijven die glasvezel willen aanleggen, moeten een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Bedrijven bepalen zelf in welk gebied en bij welke adressen zij glasvezel aan willen leggen. Zij moeten daarvoor wel een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente stelt namelijk voorwaarden aan de uitvoering van de werkzaamheden in de openbare ruimte. Dit doet de gemeente om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden goed gaan. Pas als de gemeente de vergunning heeft verleend, kunnen glasvezelbedrijven daadwerkelijk beginnen met aanleggen. 

Open Dutch Fiber

Het bedrijf Open Dutch Fiber mag glasvezel aanleggen in heel Kerkrade. Open Dutch Fiber werkt samen met T-Mobile Nederland. Zij informeren omwonenden via brieven over de werkzaamheden in de buurt.

Meer informatie vindt u op de website van Dutch Open Fiber

Dat er glasvezel in uw straat wordt aangelegd, betekent niet dat u verplicht bent om voor glasvezel te kiezen. U bepaalt zelf of u glasvezel aan laat leggen in uw huis en of u een abonnement neemt. 
Open Dutch Fiber en T-Mobile Nederland benaderen u hiervoor. 

Delta Netwerk

Het bedrijf DELTA Netwerk mag glasvezel aanleggen in Eygelshoven en Kerkrade-Oost. Zij informeren omwonenden via brieven , het Glasvezel Informatiepunt en informatieavonden over de werkzaamheden in de buurt.

Meer informatie vindt u op de website van DELTA Netwerk

Dat er glasvezel in uw straat wordt aangelegd, betekent niet dat u verplicht bent om voor glasvezel te kiezen. U bepaalt zelf of u glasvezel aan laat leggen in uw huis en of u een abonnement neemt. 
DELTA Netwerk benadert u hiervoor.

Waar kan ik terecht met vragen of klachten over de aanleg van glasvezel? 

Bij vragen en klachten kunt u direct contact opnemen met het glasvezelbedrijf.

Open Dutch Fiber

Via e-mail: info@opendutchfiber.nl 
Of bel gratis naar 088 1633 633

DELTA Netwerk

Bel gratis naar 088 758 500