Kerkrade kijkt terug op een geslaagde Dag van de Minibieb afgelopen zaterdag. De deelnemers gingen per fiets via een speciaal uitgezet parcours langs acht Minibiebs in de gemeente.

Wethouder Jo Schlangen, kinderburgemeester Hidde Sieler en organisator Marleen Fischer waren de eersten die vanuit het Stadspark op pad gingen.

Marleen Fischer kijkt terug op een geslaagde dag. “We hebben veel kinderen blij kunnen maken met een mooi leescadeautje. Heel fijn dat de wethouder en de kinderburgemeester samen met mij de opening wilden verzorgen. Het doel van de dag is behaald: de Minibiebs onder de aandacht brengen bij zoveel mogelijk mensen. Met de Minibiebs zorgen we ervoor dat lezen op een laagdrempelige manier toegankelijk is voor iedereen.” 

De route blijft beschikbaar via RouteYou. Op elk van de acht Minibiebs hangt ook een QR code waarmee je de route kunt downloaden op je telefoon.

 Hoe werkt de Minibieb?

  • Neem een boek en / of geef een boek
  • De Minibieb is gratis
  • De Minibieb is voor iedereen 
  • Het is niet verplicht om een boek terug te geven als je een boek meeneemt
Van links naar rechts organisator Marleen Fischer, kinderburgemeester Hidde Sieler en wethouder Jo Schlangen op de fiets bij een minibieb waar een gezin een boek uitzoekt
Van links naar rechts op de fiets: organisator Marleen Fischer, kinderburgemeester Hidde Sieler en wethouder Jo Schlangen.