Op 7 november treedt er een nieuwe verordening voor winkeltijden in werking in Kerkrade. Deze verandering houdt in dat winkels op zon- en feestdagen langer open mogen zijn dan voorheen.

Hier is wat je moet weten:

  • Langere openingstijden: Winkels mogen nu op zon- en feestdagen open zijn van 9.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds, in plaats van 10.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds.
     
  • Meer feestdagen: Winkels mogen ook open zijn op Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag.
     
  • Winkels bij Roda JC Kerkrade: Het verbod voor winkels op de Rodaboulevard om open te zijn op zon- en feestdagen wanneer Roda JC Kerkrade in het Parkstad Limburg Stadion speelt, is opgeheven.
     
  • Flexibiliteit voor gemeente: In plaats van de algemene sluitingsplicht tijdens wedstrijden van Roda JC Kerkrade, kan de gemeente nu incidenteel afwijkende openingstijden vaststellen. Dit biedt de gemeente de mogelijkheid om beperkingen in de openingstijden vast te stellen wanneer dat nodig is.

Het doel van deze nieuwe regels is om een gezondere omgeving voor winkeliers te creëren en tegelijkertijd rekening te houden met de mensen die in de buurt wonen. Het belangrijkste om te onthouden is dat winkeliers niet verplicht zijn om langer open te gaan. De keuze om van deze nieuwe mogelijkheden gebruik te maken, ligt volledig in handen van de winkeliers.

Meer weten over de verordening? Kijk dan op: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR702468/1(externe link)