Van zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023 organiseert de gemeente Kerkrade in samenwerking met EuregioBizz het Festival ’t Kirchroa va Mörje. Een week met elke dag evenementen gericht op vooruitkijken en allemaal ons steentje bijdragen. Want ’t Kirchroa va Mörje begint vandaag! 

Met thema’s zoals klimaat, energie, voeding, water, afval, hergebruik, kleding, consuminderen, wonen, natuur, biodiversiteit, vervoer, vrijetijdsbesteding en onderwijs. Wisselende locaties met activiteiten voor jong en oud. Voorbeelden van inwoners, ondernemers en gemeente. Met andere woorden, een week om energie van te krijgen!

Programma bekend!

Het Festival ’t Kirchroa va Mörje van 14 t/m 21 oktober bruist aan alle kanten. Met maar liefst 18 evenementen in 8 dagen doorkruist het festival de gemeente Kerkrade. Van rondleiding tot bomenwandeling, van bierproeverij tot fair. 

Zie Festival Kirchroa va Mörje voor het volledige programma met per dag de evenementen en alle bijbehorende informatie. Meld je aan waar dat nodig is en ben erbij!

Je bent te gast bij de Botanische Tuin Kerkrade, Discovery Museum, WoonWijzerWinkel Limburg, Schacht Nulland, Wijkteam Bleijerhoes, SUPERLOCAL, Emma Safety Footwear, Tiny Houses Carisborg. RD4U Kringloopshop Kerkrade, Bibliotheek Eygelshoven, Café de Wieëtsjaf, Stichting Woonzorg Elisabeth Stift, Flexiforum, GaiaZOO, Grivec Bros., Brouwerij Rolduc en natuurlijk bij de fair op 21 oktober in de HuB.

Informeren

Om inwoners meer bewust te maken van het belang van vooruit kijken blijft de gemeente hen informeren. Enkele voorbeelden daarvan zijn de WoonWijzerWinkel, de inzet van Rijksmiddelen, het aan inwoners aanbieden van een budget om zelf (kleine) energiebesparende maatregelen aan te schaffen en het Energie & Klimaatfonds Kerkrade. Het Festival ’t Kirchroa va Mörje sluit hier als laagdrempelig en toegankelijk festival bij aan. Met informeren en inspireren als hoofddoel. Op verschillende locaties worden verschillende thema’s behandeld. Mooie voorbeelden met vervolgens een ‘en wat doe jij?’ insteek. Klimaat, energie, voeding, water, afval, hergebruik, kleding, consuminderen, wonen, natuur, biodiversiteit, vervoer, vrijetijdsbesteding en onderwijs. Het komt allemaal aan de orde. Alles om onze gemeente en haar inwoners toekomstbestendig te maken.
 

Logo Festival 'T Kirchroa va morje