Op vrijdag 22 juli vond in Park West het familiefestival Thuis in West! plaats. 

Tijdens dit festival werd samen met de bewoners van Kerkrade-West het eindresultaat van het project West wint aan ruimte gevierd. 

West wint aan ruimte

In 2011 is de gemeente Kerkrade samen met projectpartners HEEMwonen, Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg gestart met dit project. Het doel was om het leven, wonen en werken in Kerkrade-West te verbeteren. De afgelopen jaren is er van alles gebeurd: woningen zijn gesloopt, Park West en ’t Westhoes zijn gekomen, er zijn nieuwe woningen gebouwd en bestaande woningen zijn klaar gemaakt voor de toekomst. Ook is er veel nieuw groen bijgekomen.

Belangrijke bijdrage bewoners

De bewoners van West hebben bij deze ontwikkelingen een belangrijk steentje bijgedragen. Zonder hen was het project niet zo’n succes geworden. Het eindresultaat mag er zijn!

Wethouder Tim Weijers (Wonen / Ruimtelijke Ordening): “Tien jaar geleden was Kerkrade-West nog een heel ander type wijk en lag er een behoorlijke opgave. We hebben samen met de projectpartners en inwoners de schouders eronder gezet om het gebied te verbeteren. Ik denk dat we ontzettend trots mogen zijn op wat we hier samen bereikt hebben!”

Wijkwethouder John Roland voegt toe: “We hebben hier, in deze grensregio, met zijn allen grenzen verlegd. We hebben er samen met de inwoners een wijk van gemaakt waar mensen zich thuis voelen en waar ze kunnen bouwen aan hun toekomst. Maar hiermee is de wijk nog niet ‘af’: dit is pas het begin van een nieuwe periode voor Kerkrade-West!”

Een blijvend aandenken

Dit alles werd gevierd met allerlei activiteiten voor jong en oud, onder andere knutselworkshops voor kinderen en optredens van verschillende artiesten. Kinderen uit de wijk konden hun handafdruk in beton zetten. De plaat met de handafdrukken krijgt een mooie plaats in de wijk als blijvend aandenken aan de ruimte die West gewonnen heeft.

Een aantal kinderen laat een handafdruk achter in beton. De plaat met beton ligt op het gras.
Bezoekers van festival Thuis in West staan gezellig bij elkaar, er staan partytenten en parasols tegen de zon.
Een politieagent in uniform helpt een kindje bij het uitzoeken van een glittertattoo bij een kraampje
Een aantal kinderen en een volwassene staan in de rij voor een rode hotdogkraam.