Op maandag 19 april tekenden de eerste 50 toekomstige bewoners van de nieuwe flat aan de Voorterstraat de reserveringsovereenkomst van hun nieuwe woning. Het ondertekenen gebeurde op een ludieke wijze, geheel coronaproof, met een 'drive-thru'. 

Om in aanmerking te komen voor een woning in de SUPERLOCAL-buurt hebben geïnteresseerden hun motivatie kenbaar gemaakt. Na verschillende gesprekken met HEEMwonen is er voor de eerste 50 bewoners van de Voorterstraat een woning gereserveerd. 

Drive-thru

Elke 10 minuten reed een nieuwe bewoner langs om de reserveringsovereenkomst te tekenen. Velen van hen kwamen te voet of op de fiets, lekker duurzaam dus! De bewoners wisten al op welke verdieping hun appartement ligt. Nu kregen ze ook te zien welk appartement precies voor hen is gereserveerd. 

Nieuwe woning

De verwachting is dat de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2022 kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning in de Voorterstraat. Later dit jaar worden kijkdagen georganiseerd, zodat de nieuwe bewoners een nog beter beeld krijgen van hun nieuwe woning. 

15 grondgebonden woningen

De allereerste bewoners van de nieuwe SUPERLOCAL-buurt verhuisden begin dit jaar al naar één van de 15 levensloopbestendige woningen in het gebied. Zij verwelkomen straks een hoop nieuwe buren, want in de flat komen in totaal 114 woningen. De komende weken staan nog ruim 50 gesprekken gepland met geïnteresseerden voor de overige woningen in de flat. Een motivatie insturen om een woning te bemachtigen in de nieuwe buurt kan nog steeds, via www.woneninsuperlocal.nl(externe link)
 

Een zwarte auto staat voor één van de SUPERLOCAL proefwoningen, voor de woning staat een tafel waar mensen kunnen tekenen, boven de tafel een haag van ballonnen.

In het SUPERLOCAL-project worden zo veel mogelijk materialen van voormalige hoogbouwflats gebruikt voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van de openbare ruimte. Er komen 129 nieuwe betaalbare huurwoningen, een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en omwonenden en een waterkringloop die regenwater opvangt en zuivert. SUPERLOCAL is een circulair bouwproject dat in het teken van duurzaamheid en bewonersparticipatie staat. Projectpartners zijn: HEEMwonen, Gemeente Kerkrade, IBA Parkstad, Dusseldorp Sloop Infra en Milieutechniek, Jongen Bouwpartners, Stadsregio Parkstad Limburg, WML, WBL, Zuyd Hogeschool, Veras, gemeente Landgraaf en gemeente Brunssum.